Kala-äyriäisvuoka
Kalalaatikko on muuntunut raikkaaksi ja jännittäväksi ruokalajiksi, varsinkin herkullisen äyriäissekoituksen avulla.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 300 g keitettyä kalafileetä
- 1 pakkaus äyriäissekoitusta
- 2 dl keitettyä riisiä
- 2 munaa
- 3 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- ranskankermaa
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kalafilee pienemmiksi paloiksi. Voitele uunivuoka. Laita keitetty riisi vuoan pohjalle ja kalapalat päälle. Vatkaa munat, sekoita maito niihin, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito kalapalojen päälle.
2. Ripottele päälle korppujauho, tipauta pinnalle muutama voinokare ja pane vuoka uuniin. Paista uunin alatasolla 40 minuuttia. Lisää äyriäiset vuoan pinnalle ja paista vielä 15-20 minuuttia.
3. Lämmitä ranskankerma ja sekoita siihen sitruunankuoriraaste. Tarjoile kalavuoan ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan