Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-äyriäisvuoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalalaatikko on muuntunut raikkaaksi ja jännittäväksi ruokalajiksi, varsinkin herkullisen äyriäissekoituksen avulla.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 300 g keitettyä kalafileetä
  • 1 pakkaus äyriäissekoitusta
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 2 munaa
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • ranskankermaa
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kalafilee pienemmiksi paloiksi. Voitele uunivuoka. Laita keitetty riisi vuoan pohjalle ja kalapalat päälle. Vatkaa munat, sekoita maito niihin, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito kalapalojen päälle.

2. Ripottele päälle korppujauho, tipauta pinnalle muutama voinokare ja pane vuoka uuniin. Paista uunin alatasolla 40 minuuttia. Lisää äyriäiset vuoan pinnalle ja paista vielä 15-20 minuuttia.

3. Lämmitä ranskankerma ja sekoita siihen sitruunankuoriraaste. Tarjoile kalavuoan ohessa.

Lisää aiheesta:

PerunagratiiniKalaa kookos-sipulikastikkeessaHieno kalagratiiniNopea kala-parsakaaligratiiniSilakkalaatikko kapriksen kanssaKalavuoat
ÄyriäispataGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mustekalapata

  • 18.02.201300:00
    Scampi

    Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala-äyriäisvuoka

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Somalialainen rapupata