Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-äyriäispatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

1 patee

  • 500 g haukifileetä
  • 300 g puhdistettuja katkarapuja
  • 300 g ravunpyrstöjä raakana ilman kuorta
  • 300 g kampasimpukoita mädin kera tai ilman
  • 2 munaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Jauha haukifilee tehosekoittimella hienoksi muhennokseksi. Kumoa muhennos suureen kulhoon, lisää joukkoon munat, ripaus suolaa, cayennenpippuri ja valkopippuri. Sekoita ja pane kulho jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Kuumenna paistinpannulla ruokalusikallinen ruokaöljyä ja paista meriravunpyrstöjä noin ½ minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Toista sama kampasimpukoille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Mausta muhennos suolalla (suola kannattaa lisätä tässä vaiheessa, sillä se kiinteyttää muuten varsin löysää muhennosta). Sekoita jäähtyneeseen muhennokseen kuohukerma noin 3/4 dl kerrallaan ja sekoita voimakkaasti puukauhalla. Lisää joukkoon jäähtyneet ravunpyrstöt, kampasimpukat ja katkaravut.

3. Voitele 2 litran vuoka huolellisesti voilla. Täytä vuoka muhennoksella ja tasoita pinta veitsellä. Kypsennä pateeta uunissa vesihauteessa puolitoista tuntia. Kun vuoka on ollut uunissa muutaman minuutin, peitä se foliolla. Jos peität vuoan ennen kuin laitat sen uuniin, folio liimautuu kiinni muhennokseen. Jäähdytä patee ja viipaloi se ennen tarjoamista.

Patee kannattaa tarjota juuri valmistettuna. Lisänä maistuu esimerkiksi katkarapu-, hummeri-, tai sahramikastike. Pateen voi toki tarjota myös kylmänä esimerkiksi yrttitarhan kastikkeen kera. Patee säilyy jääkaapissa viikon.

Lisää aiheesta:

Lohipatee juurisellerilläLohipateeKampelaa valkoviinikastikkeessaGratinoitua lohta ja äyriäisiäPikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeellaKalamureke ja sienikastike
PateeAlkuruoatGluteenitonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee