Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-äyriäispasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ruokaan sopii varsinkin todella ohut pasta. Italiassa kala-äyriäispastan kanssa ei tarjoilla parmesaanijuustoa, vain mustapippuria myllystä.

  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 4 annosta ohutta pastaa
  • 20 jättikatkarapua
  • 200 g valkeaa kalafileetä
  • 100 g lohifileetä
  • 2 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl chilipippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuli ja chili. Lisää tomaatit liemineen, tomaattipyree ja sokeri. Purista mukaan valkosipuli ja ripottele päälle oreganoa. Keitä kokoon 10 minuuttia meheväksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää hieman hienonnettua persiljaa.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi kala isoiksi kuutioiksi. Keitä suola ja vesi kattilassa ja lisää kala. Anna kiehua läpikypsäksi. Nosta kalat kattilasta ja pidä lämpimänä. Kuori jättikatkaravut ja grillaa tai paista ne nopeasti kuumalla pannulla.

3. Kääntele varoen kalat ja katkaravut ensin tomaattikastikkeeseen, kääntele sitten kastike valmiiseen pastaan. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataPasta frutti di mareThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläTonnikala-pennevuokaChili-garam masala-kalaaPunainen lammas- tai nautacurry
ÄyriäispastaPastat ja nuudelitLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta

  • 28.02.201310:02
    Laktoositon

    Äyriäispasta

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pasta frutti di mare

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pasta alle vongole

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Kala-äyriäispasta