Kaikki yhdessä -pata kaalin ja papujen kera

Arkivegetariaanille tämä pata on täydellinen päivällinen. Sen voi valmistella edellisenä iltana ja lämmittää, kun on ruoka-aika. Kun kerran keität papuja, kannattaa keittää enemmänkin kerralla ja pakastaa pienissä annospusseissa.

Neljälle

  • ½ kaalinpää
  • 3 dl keitettyjä, valkoisia papuja
  • 3 tomaattia
  • 250 g parsakaalia (brokkolia)
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 ruukku oreganoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali. Kuumenna paistinpannu ja paista kaali kullanruskeaksi oliiviöljyssä.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita pohjalle kaali, lisää pavut, parsakaali ja lohkotut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada päälle tomaattimurska ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!