Kaikki yhdessä -pata kaalin ja papujen kera
Arkivegetariaanille tämä pata on täydellinen päivällinen. Sen voi valmistella edellisenä iltana ja lämmittää, kun on ruoka-aika. Kun kerran keität papuja, kannattaa keittää enemmänkin kerralla ja pakastaa pienissä annospusseissa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ kaalinpää
- 3 dl keitettyjä, valkoisia papuja
- 3 tomaattia
- 250 g parsakaalia (brokkolia)
- 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
- 1 ruukku oreganoa
- oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi kaali. Kuumenna paistinpannu ja paista kaali kullanruskeaksi oliiviöljyssä.
2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita pohjalle kaali, lisää pavut, parsakaali ja lohkotut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada päälle tomaattimurska ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka