Kahden juuston cocktailvoileivät

Nämä herkulliset, pienet voileivät päällystetään ranskalaisella mimolette-juustolla, jota voi löytää hyvinvarustelluista juustotiskeistä. Myös muut maukkaat juustot sopivat, esimerkiksi emmental, kunhan juustosiivut voi kääriä rullalle. Tarjoile alkupalana tai cocktailpaloina.

Neljälle

  • 4 viipaletta ruisleipää
  • 100 g ricottajuustoa
  • pituussuuntaan veistettyä kurkunkuorta
  • 4 kunnonkokoista juustosiivua, esim. mimolette tai emmental
  • 2 cocktailtomaattia
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Voitele leipäviipaleet ricottajuustolla.

2. Kääri juustoviipaleet rullalle ja asettele leipien päälle. Lohko tomaatit, leikkaa kurkunkuorta terävällä veitsellä. Koristele leivät tomaatilla ja kurkunkuorella.

3. Tarjoile salaattipedillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.