Kaalilaatikko
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669218/landscape16_9/515/290/4b3d8aef34a9e56ee946b05c0a8aac9/Ig/kaalilaatikko-11369.jpg)
"Minulle lapsuuden suurinta herkkua oli ja on edelleen kaalilaatikko. Kaalilaatikkoa oli mielestäni aivan liian harvoin tarjolla. Äiti ei ole mikään innokas kotikokki, mutta äiti on aina valmistanut tiettyjä ruokia vuodenaikojen mukaan", kertoo Top Chef -kilpailija Janne Juvonen. Tämä kaalilaatikko-resepti on ohjelman 3. tuotantokauden 1. jaksosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kaalilaatikko-resepti
- 1 valkokaali
- pari sipulia
- 1/2 kiloa naudanjauhelihaa
- 2dl riisiä
- 1dl siirappia
- suolaa
- mustapippuria
- vettä
Valmistusohje
1. Ruskista jauheliha padassa. Lisää suikaloitu kaali, sipuli ja voi. Hauduta padassa kunnes kaali on pehmennyt.
2. Lisää riisi ja jatka hauduttamista hetki. Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Lisää vettä niin, että kaalimassa peittyy.
3. Kaada seos voideltuun vuokaan, paista 150-asteisessa uunissa n. 1 1/2h. Lisukkeeksi puolukkasurvosta ja leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka