Juustopiiraat ravunpyrstöillä

Juustopiiraat sopivat mainiosti rapukesteille tai muihin juhliin, tässä ne leivotaan juhlavasti annosvuoissa.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohjat

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g jääkaappikylmää voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Munamaito

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen valkopippuria
  • 150 g juustoraastetta (mielellään Västerbotten-juustoa)

Tarjoiluun

  • 6 kirsikkatomaattia
  • 24 ravunpyrstöä
  • hienonnettua tilliä
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Hienonna jauhot ja voi yhteen, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, mielellään monitoimikoneessa. Vuoraa voideltuja annospiirasvuokia taikinalla. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla, kääntele mukaan juustoraaste. Pistele piiraspohjat haarukalla ja täytä kuoret munamaidolla. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia, kunnes munamaito on jähmettynyt ja saanut kauniin värin.

3. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita tomaatinpuolikkaat, ravunpyrstöt, tilli ja öljy. Levitä seos piiraille ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.