Juustopiiraat ravunpyrstöillä
Juustopiiraat sopivat mainiosti rapukesteille tai muihin juhliin, tässä ne leivotaan juhlavasti annosvuoissa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohjat
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g jääkaappikylmää voita
- 2 rkl kylmää vettä
Munamaito
- 3 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 1 hyppysellinen suolaa
- 1 hyppysellinen valkopippuria
- 150 g juustoraastetta (mielellään Västerbotten-juustoa)
Tarjoiluun
- 6 kirsikkatomaattia
- 24 ravunpyrstöä
- hienonnettua tilliä
- 1 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Hienonna jauhot ja voi yhteen, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, mielellään monitoimikoneessa. Vuoraa voideltuja annospiirasvuokia taikinalla. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla, kääntele mukaan juustoraaste. Pistele piiraspohjat haarukalla ja täytä kuoret munamaidolla. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia, kunnes munamaito on jähmettynyt ja saanut kauniin värin.
3. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita tomaatinpuolikkaat, ravunpyrstöt, tilli ja öljy. Levitä seos piiraille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka