Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustolettuja ja kantarellivaahtoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kovalla juustolla maustetut ruokaisat letut tarjoillaan tässä reseptissä kantarellivaahdon kera.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 annosta

Letut

  • 1 kananmuna
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 300 g keitettyjä perunoita
  • 1½ dl kovaa juustoa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Kantarellivaahto

  • 1 sipuli
  • 160 g säilykekantarelleja
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Koristeluun

  • suikaloitua paprikaa ja sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Vaahto: Kuori ja hienonna sipuli. Harjaa sienet huolella ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipulia ja sieniä noin viisi minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Vatkaa yhteen kerma ja ranskankerma. Sekoita varovasti sienet ja sipuli kermasekoitukseen, mausta suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

2. Taikina: Vatkaa yhteen kananmuna ja puolet maidosta. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vatkaa tai sekoita kunnes taikina on tasaista. Sekoita joukkoon loppu maito ja lisää suola. Raasta juusto ja perunat ja sekoita sitten taikinaan.

3. Lämmitä lettupannu. Pane sille hieman voita ja kuumenna, kunnes voi saa kullanruskeaa väriä. Levitä ruokalusikallinen lettutaikinaa pannulle ja anna jähmettyä. Käännä letut ja paista myös toiselta puolelta. Aseta valmiit letut pinoon ja pidä ne lämpiminä.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaRanskalainen sipulipiirasKana-kantarellipizzaEspanjalainen talonpojan munakasKalkkunakroketitCrêpes Maxim's
Suolaiset letutAlkuruoatKastikkeet ja dipitKasvisruokaSienisatoGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa