Juustolettuja ja kantarellivaahtoa
Kovalla juustolla maustetut ruokaisat letut tarjoillaan tässä reseptissä kantarellivaahdon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 2 annosta
Letut
- 1 kananmuna
- 2 dl maitoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 300 g keitettyjä perunoita
- 1½ dl kovaa juustoa
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Kantarellivaahto
- 1 sipuli
- 160 g säilykekantarelleja
- 2 dl kermaa
- 1 dl ranskankermaa
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Koristeluun
- suikaloitua paprikaa ja sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Vaahto: Kuori ja hienonna sipuli. Harjaa sienet huolella ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipulia ja sieniä noin viisi minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Vatkaa yhteen kerma ja ranskankerma. Sekoita varovasti sienet ja sipuli kermasekoitukseen, mausta suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
2. Taikina: Vatkaa yhteen kananmuna ja puolet maidosta. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vatkaa tai sekoita kunnes taikina on tasaista. Sekoita joukkoon loppu maito ja lisää suola. Raasta juusto ja perunat ja sekoita sitten taikinaan.
3. Lämmitä lettupannu. Pane sille hieman voita ja kuumenna, kunnes voi saa kullanruskeaa väriä. Levitä ruokalusikallinen lettutaikinaa pannulle ja anna jähmettyä. Käännä letut ja paista myös toiselta puolelta. Aseta valmiit letut pinoon ja pidä ne lämpiminä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka