Juustokuminalla maustettu vihannescurry
Kokeile vaihteeksi nopeatekoista ja mausteista vihannescurrya! Resepti on helppo tehdä kaksinkertaisena, jos ruokavieraita on enemmän. Riisin ja leivän kanssa currysta tulee kokonainen ateria.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 porkkanaa
- 4 perunaa
- 2 sipulia
- 1 salaattisipuli
- 3 rkl ruokaöljyä
- 200 g pakasteherneitä
- 1 ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
- 2 kuivattua punaista chilipalkoa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa porkkanat sentin paksuisiksi paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne 1 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa salottisipuli ohuiksi viipaleiksi.
2. Lämmitä öljy keskilämmöllä, kunnes se sihahtaa, kun pannulla lasketaan maustesiemen. Lisää juustokuminansiemenet ja kuullota 5 sekuntia. Lisää chili ja kuullota vielä muutaman sekunnin ajan. Lisää sen jälkeen sipuli ja kuullota sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
3. Alenna lämpöä, lisää herneet ja porkkanat, sekoita ja anna hautua kannen alla 4-5 minuuttia. Lisää peruna ja suola ja kuullota sekoittaen vielä 3-4 minuuttia tai kunnes porkkanat ja perunat ovat juuri ja juuri pehmeitä. Sekoita joukkoon salaattisipuli ja anna sen kuullotettua muutama sekunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan