Juustokuminalla maustettu vihannescurry

Kokeile vaihteeksi nopeatekoista ja mausteista vihannescurrya! Resepti on helppo tehdä kaksinkertaisena, jos ruokavieraita on enemmän. Riisin ja leivän kanssa currysta tulee kokonainen ateria.

4 annosta

  • 3 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 2 sipulia
  • 1 salaattisipuli
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
  • 2 kuivattua punaista chilipalkoa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa porkkanat sentin paksuisiksi paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne 1 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa salottisipuli ohuiksi viipaleiksi.

2. Lämmitä öljy keskilämmöllä, kunnes se sihahtaa, kun pannulla lasketaan maustesiemen. Lisää juustokuminansiemenet ja kuullota 5 sekuntia. Lisää chili ja kuullota vielä muutaman sekunnin ajan. Lisää sen jälkeen sipuli ja kuullota sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.

3. Alenna lämpöä, lisää herneet ja porkkanat, sekoita ja anna hautua kannen alla 4-5 minuuttia. Lisää peruna ja suola ja kuullota sekoittaen vielä 3-4 minuuttia tai kunnes porkkanat ja perunat ovat juuri ja juuri pehmeitä. Sekoita joukkoon salaattisipuli ja anna sen kuullotettua muutama sekunti.

Parhaat ruokaohjelmat