Juustokuminalla maustettu punainen linssicurry
Tämä värikäs curry on maukas riisin kumppani, mutta sopii lisukkeeksi myös monille liha- ja kasvisruoille. Punaiset linssit ovat raakoina lohenpunaisia, mutta muuttuvat kypsyessään tummanpunaisiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl punaisia linssejä
- 5-6 dl vettä
- 2 ohutta viipaletta tuoretta inkivääriä
- ½ tl kurkumaa
- 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/4 tl punaista chiliä
- tuoretta korianteria koristeluun
Valmistusohje
1. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja valuta linssit. Kiehauta linssit vedessä ja kuori vaahto.
2. Lisää kattilaan inkivääri, kurkuma ja suola. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes linssit pehmenevät. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Poista inkiväärit.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi. Kuullota kuminansiemeniä öljyssä noin 5 sekuntia. Lisää jauhettu korianteri ja chili ja sekoita. Kaada mausteseos linssikattilaan ja sekoita hyvin. Koristele hienonnetulla korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti