Juustokuminalla maustettu punainen linssicurry

Tämä värikäs curry on maukas riisin kumppani, mutta sopii lisukkeeksi myös monille liha- ja kasvisruoille. Punaiset linssit ovat raakoina lohenpunaisia, mutta muuttuvat kypsyessään tummanpunaisiksi.

4 annosta

  • 4 dl punaisia linssejä
  • 5-6 dl vettä
  • 2 ohutta viipaletta tuoretta inkivääriä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/4 tl punaista chiliä
  • tuoretta korianteria koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja valuta linssit. Kiehauta linssit vedessä ja kuori vaahto.

2. Lisää kattilaan inkivääri, kurkuma ja suola. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes linssit pehmenevät. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Poista inkiväärit.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi. Kuullota kuminansiemeniä öljyssä noin 5 sekuntia. Lisää jauhettu korianteri ja chili ja sekoita. Kaada mausteseos linssikattilaan ja sekoita hyvin. Koristele hienonnetulla korianterilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja