Juureskeitto savoijinkaalin kera

Ihanan vahva ja täyttävä keitto, joka sopii mainiosti arkipäivälliselle tai sunnuntaikävelyn jälkeen. Silloin siihen voi lisätä lanteiksi leikattua makkaraa tai pikkulihapullia kiehumaan. Tämän keiton voi tehdä hyvin etukäteen valmiiksi, ja se vain paranee seisoessaan muutaman päivän kylmässä ja uudelleen lämmitettynä.

Neljälle

  • 4 porkkanaa
  • 50 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 2 perunaa
  • 1 l vihanneslientä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ savoijikaalin kerää

Valmistusohje

1. Kuori lanttu, perunat ja sipuli. Silppua sipuli ja kuutioi juurekset. Laita kaikki kattilaan ja kaada liemi päälle. Kuumenna kiehuvaksi, mausta yrttisuolalla ja tomaattipyreellä, sulje kansi ja anna poreilla 10 minuuttia.

2. Leikkaa savoijinkaali neljäksi kapeaksi lohkoksi. Pane ne kiehumaan keittoon viimeisiksi 5 minuutiksi.

3. Nosta savoijinkaalilohkot neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle, kauho keittoa niiden ympärille ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!