Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juureskeitto savoijinkaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 porkkanaa
  • 50 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 2 perunaa
  • 1 l vihanneslientä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ savoijikaalin kerää

Valmistusohje

1. Kuori lanttu, perunat ja sipuli. Silppua sipuli ja kuutioi juurekset. Laita kaikki kattilaan ja kaada liemi päälle. Kuumenna kiehuvaksi, mausta yrttisuolalla ja tomaattipyreellä, sulje kansi ja anna poreilla 10 minuuttia.

2. Leikkaa savoijinkaali neljäksi kapeaksi lohkoksi. Pane ne kiehumaan keittoon viimeisiksi 5 minuutiksi.

3. Nosta savoijinkaalilohkot neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle, kauho keittoa niiden ympärille ja tarjoile heti.

Ihanan vahva ja täyttävä keitto, joka sopii mainiosti arkipäivälliselle tai sunnuntaikävelyn jälkeen. Silloin siihen voi lisätä lanteiksi leikattua makkaraa tai pikkulihapullia kiehumaan. Tämän keiton voi tehdä hyvin etukäteen valmiiksi, ja se vain paranee seisoessaan muutaman päivän kylmässä ja uudelleen lämmitettynä.

Lisää aiheesta:

KirvelikeittoPaahdetut vihannekset liemessäVihreä keitto lohen keraVihannessosekeitto ja vihreät pavutSuloinen krassikeittoKaalikeitto makkaralla
KasviskeittoKeitotKevytKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto