Juureskeitto ja riimisuolattua härkää
Kylmänä päivänä on ihanaa lämmetä ennen päivällistä vahvalla alkukeitolla. Riimisuolattu häränrinta tuo suolaisuutta ja raastettu piparjuuri hätkähdyttää tulisuudellaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 100 g lanttua
- 100 g juuriselleriä
- 2 palsternakka
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- ½ purjoa
- 1 1/4 l vihanneslientä
- 1 timjaminoksa
Tarjoiluun
- 4 ohutta viipaletta keitettyä
- riimisuolattua häränrintaa
- ½ dl piparjuurta raastettuna
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuori selleri, palsternakat ja porkkanat, paloittele. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Puhdista purjo ja leikkaa paloiksi.
2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää juurekset, sipuli ja purjo sekä timjaminoksa. Keitä 20 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Ongi timjaminoksa ylös liemestä.
3. Raasta piparjuuri. Nosta juurekset liemestä reikäkauhalla ja pidä ne lämpiminä. Lämmitä lihaviipaleet liemessä. Nosta juurekset lämmitetyille keittolautasille, kaada lientä päälle ja lisää lihaviipaleet. Ripota lopuksi annoksille piparjuuriraaastetta ja lehtipersiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan