Juureskeitto ja riimisuolattua härkää
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671952/landscape16_9/515/290/d2336d7cacbfc7ab10ca4b146dc08f22/Xy/885344-734.jpg)
Kylmänä päivänä on ihanaa lämmetä ennen päivällistä vahvalla alkukeitolla. Riimisuolattu häränrinta tuo suolaisuutta ja raastettu piparjuuri hätkähdyttää tulisuudellaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 100 g lanttua
- 100 g juuriselleriä
- 2 palsternakka
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- ½ purjoa
- 1 1/4 l vihanneslientä
- 1 timjaminoksa
Tarjoiluun
- 4 ohutta viipaletta keitettyä
- riimisuolattua häränrintaa
- ½ dl piparjuurta raastettuna
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuori selleri, palsternakat ja porkkanat, paloittele. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Puhdista purjo ja leikkaa paloiksi.
2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää juurekset, sipuli ja purjo sekä timjaminoksa. Keitä 20 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Ongi timjaminoksa ylös liemestä.
3. Raasta piparjuuri. Nosta juurekset liemestä reikäkauhalla ja pidä ne lämpiminä. Lämmitä lihaviipaleet liemessä. Nosta juurekset lämmitetyille keittolautasille, kaada lientä päälle ja lisää lihaviipaleet. Ripota lopuksi annoksille piparjuuriraaastetta ja lehtipersiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka