Juureskeitto ja riimisuolattua härkää

Kylmänä päivänä on ihanaa lämmetä ennen päivällistä vahvalla alkukeitolla. Riimisuolattu häränrinta tuo suolaisuutta ja raastettu piparjuuri hätkähdyttää tulisuudellaan.

Neljälle

  • 100 g lanttua
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • ½ purjoa
  • 1 1/4 l vihanneslientä
  • 1 timjaminoksa

Tarjoiluun

  • 4 ohutta viipaletta keitettyä
  • riimisuolattua häränrintaa
  • ½ dl piparjuurta raastettuna
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuori selleri, palsternakat ja porkkanat, paloittele. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Puhdista purjo ja leikkaa paloiksi.

2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää juurekset, sipuli ja purjo sekä timjaminoksa. Keitä 20 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Ongi timjaminoksa ylös liemestä.

3. Raasta piparjuuri. Nosta juurekset liemestä reikäkauhalla ja pidä ne lämpiminä. Lämmitä lihaviipaleet liemessä. Nosta juurekset lämmitetyille keittolautasille, kaada lientä päälle ja lisää lihaviipaleet. Ripota lopuksi annoksille piparjuuriraaastetta ja lehtipersiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!