Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juureskeitto ja riimisuolattua härkää

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 100 g lanttua
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • ½ purjoa
  • 1 1/4 l vihanneslientä
  • 1 timjaminoksa

Tarjoiluun

  • 4 ohutta viipaletta keitettyä
  • riimisuolattua häränrintaa
  • ½ dl piparjuurta raastettuna
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuori selleri, palsternakat ja porkkanat, paloittele. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Puhdista purjo ja leikkaa paloiksi.

2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää juurekset, sipuli ja purjo sekä timjaminoksa. Keitä 20 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Ongi timjaminoksa ylös liemestä.

3. Raasta piparjuuri. Nosta juurekset liemestä reikäkauhalla ja pidä ne lämpiminä. Lämmitä lihaviipaleet liemessä. Nosta juurekset lämmitetyille keittolautasille, kaada lientä päälle ja lisää lihaviipaleet. Ripota lopuksi annoksille piparjuuriraaastetta ja lehtipersiljaa.

Lisää aiheesta:

Keitettyä kananpoikaa juurespyreen keraKana-pot-au-feuKesäniityn keittoJuureskeitto ja kidneypavutRanskalainen kaalikääryle juureksinKassleria juuresliemellä
KasviskeittoRiimihärkäLiharuokaKevytKananmunatonLaktoositonSadonkorjuu

Kylmänä päivänä on ihanaa lämmetä ennen päivällistä vahvalla alkukeitolla. Riimisuolattu häränrinta tuo suolaisuutta ja raastettu piparjuuri hätkähdyttää tulisuudellaan.

Keventäjät
Alkuruoat
Keitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto