Juureskeitto ja kidneypavut

Tässä on lämmittävä vegesoppa, mutta maistuu takuulla muillekin kuin kasvissyöjille. Keiton kietaisee myös nopeasti valmiiksi, jos käyttää purkkipapuja.

Neljälle

  • 2 salottisipulia
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 2 perunaa
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/4 l vihanneslientä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 2 dl keitettyjä kidneypapuja

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi selleri, palsternakka ja perunat. Viipaloi fenkoli.

2. Kuullota sipulia, selleriä ja palsternakkaa öljyssä, lisää vihannesliemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta kuminalla ja meiramilla. Lisää fenkoli ja perunat ja keitä hiljaa vielä 10 minuuttia.

3. Lisää keittoon pavut ja kuumenna ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.