Julkaistu
Tässä on lämmittävä vegesoppa, mutta maistuu takuulla muillekin kuin kasvissyöjille. Keiton kietaisee myös nopeasti valmiiksi, jos käyttää purkkipapuja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kananmunaton, Kevyt, Laktoositon
Neljälle
- 2 salottisipulia
- 150 g juuriselleriä
- 1 palsternakka
- 2 perunaa
- 1 fenkoli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 1/4 l vihanneslientä
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 1 tl kuivattua meiramia
- 2 dl keitettyjä kidneypapuja
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi selleri, palsternakka ja perunat. Viipaloi fenkoli.
2. Kuullota sipulia, selleriä ja palsternakkaa öljyssä, lisää vihannesliemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta kuminalla ja meiramilla. Lisää fenkoli ja perunat ja keitä hiljaa vielä 10 minuuttia.
3. Lisää keittoon pavut ja kuumenna ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.