Juureskeitto ja kidneypavut
Tässä on lämmittävä vegesoppa, mutta maistuu takuulla muillekin kuin kasvissyöjille. Keiton kietaisee myös nopeasti valmiiksi, jos käyttää purkkipapuja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kananmunaton, Kevyt, Laktoositon
Neljälle
- 2 salottisipulia
- 150 g juuriselleriä
- 1 palsternakka
- 2 perunaa
- 1 fenkoli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 1/4 l vihanneslientä
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 1 tl kuivattua meiramia
- 2 dl keitettyjä kidneypapuja
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi selleri, palsternakka ja perunat. Viipaloi fenkoli.
2. Kuullota sipulia, selleriä ja palsternakkaa öljyssä, lisää vihannesliemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta kuminalla ja meiramilla. Lisää fenkoli ja perunat ja keitä hiljaa vielä 10 minuuttia.
3. Lisää keittoon pavut ja kuumenna ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan