Juurekset sitruuna-timjamivoissa

4:lle hengelle

  • 1 iso nauris
  • 4 isoa rosamunda-perunaa
  • 100 g voita
  • ½ sitruuna
  • ½ ruukku timjamia
  • suolaa myllystä tai merisuolan kukkia

Valmistusohje

Pese juurekset ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Laita voideltuun uunivuokaan ja paista 175°c:ssa n. ½ tuntia tai kunnes ovat kypsiä. Sulata voi ja revi sekaan timjamin lehtiä. Purista voin sekaan sitruunamehu. Pyöräytä voi juureksien sekaan ennen tarjoilua ja mausta suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.