Juurekset sitruuna-timjamivoissa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680414/landscape16_9/515/290/25268c0694ce33ff5d269f3c9c64f56a/mC/juurekset-7281.jpg)
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 1 iso nauris
- 4 isoa rosamunda-perunaa
- 100 g voita
- ½ sitruuna
- ½ ruukku timjamia
- suolaa myllystä tai merisuolan kukkia
Valmistusohje
Pese juurekset ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Laita voideltuun uunivuokaan ja paista 175°c:ssa n. ½ tuntia tai kunnes ovat kypsiä. Sulata voi ja revi sekaan timjamin lehtiä. Purista voin sekaan sitruunamehu. Pyöräytä voi juureksien sekaan ennen tarjoilua ja mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka