Juhlavartaat
Grillivartaita voi muunnella ikuisesti. Valitse omia suosikkiaineksiasi tai kokeile tätä reseptiämme. Jos käytät puuvartaita, liota niitä hetki vedessä ennen grillausta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 lehtipihviä
- 2 kasslerkyljystä
- 100 g pekonia
- 1 suuri, vihreä paprika
- 2 maissintähkää
- 1 pieni prk ananasviipaleita
- ¾ dl ruokaöljyä
- 1 tl grillimaustetta
- suolaa ja mustapippuria
- 4 isoa tomaattia
Valmistusohje
1. Leikkaa pihvit kahtia ja suikaloi kassler. Kääri pekonit rullalle ja suikaloi paprika paksusti. Paloittele maissit paksuiksi paloiksi, jaa ananakset 3-4 palaan.
2. Pujota kaikkia aineksia vartaille. Jos haluat, voit maustaa lehtipihvit suolalla ja pippurilla ennen kuin käärit ne rullalle ja pujotat vartaisiin.
3. Sekoita öljy, suola, mustapippuri ja grillimauste. Penslaa vartaat seoksella ennen grillausta. Grillaa n. 6-8 minuuttia jos hiillos on hyvä, kääntele välillä.
4. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja laita ne ritilälle vartaiden viereen. Käännä ne parin minuutin jälkeen niin että ne lämpenevät kokonaan. Tarjoile halutessasi keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa