Juhlavartaat

Grillivartaita voi muunnella ikuisesti. Valitse omia suosikkiaineksiasi tai kokeile tätä reseptiämme. Jos käytät puuvartaita, liota niitä hetki vedessä ennen grillausta.

Neljälle

  • 4 lehtipihviä
  • 2 kasslerkyljystä
  • 100 g pekonia
  • 1 suuri, vihreä paprika
  • 2 maissintähkää
  • 1 pieni prk ananasviipaleita
  • ¾ dl ruokaöljyä
  • 1 tl grillimaustetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 isoa tomaattia

Valmistusohje

1. Leikkaa pihvit kahtia ja suikaloi kassler. Kääri pekonit rullalle ja suikaloi paprika paksusti. Paloittele maissit paksuiksi paloiksi, jaa ananakset 3-4 palaan.

2. Pujota kaikkia aineksia vartaille. Jos haluat, voit maustaa lehtipihvit suolalla ja pippurilla ennen kuin käärit ne rullalle ja pujotat vartaisiin.

3. Sekoita öljy, suola, mustapippuri ja grillimauste. Penslaa vartaat seoksella ennen grillausta. Grillaa n. 6-8 minuuttia jos hiillos on hyvä, kääntele välillä.

4. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja laita ne ritilälle vartaiden viereen. Käännä ne parin minuutin jälkeen niin että ne lämpenevät kokonaan. Tarjoile halutessasi keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!