Jogurttimarinoitu lammas
Näin lampaanliha marinoidaan Turkissa ja monessa muussakin maassa. Myös keitetty riisi sopii hyvin oheen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g luutonta lampaanlihaa patapaloina
- 2 dl luonnonjogurttia
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta inkiväärijauhetta
- 1 maustemitta muskottijauhetta
- ½ maustemittaa neilikkajauhetta
Valmistusohje
1. Sekoita jogurtti ja mausteet ja kääntele lihapalat joukkoon. Anna maustua muutama tunti.
2. Nosta lihat siivilään ja anna nesteen valua. Ruskista lihat öljyssä pannulla. Jälkipaista miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Laita lihat tarjolle pastan kanssa. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoa ohessa tzatzikia suikaloidun kurkun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa