Jauhelihapata juureksilla

Tämä pata saa paljon makua pitkästä haudutusajasta. Tarjoile hyvän leivän kera, jonka avulla voit nauttia mehevää lientä.

Neljälle

  • n. 500 g jauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl lientä kuutiosta
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ purjo
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • oliiviöljyä ruskistamiseen

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä suolan ja pippurin kera. Murusta jauheliha ja laita pataan. Mausta ja lisää tomaattipyree. Kaada päälle liemi.

2. Viipaloi ja kuutioi kasvikset ja hienonna valkosipuli. Ruskista kaikki erissä ja laita pataan.

3. Lisää laakerinlehdet ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.