Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihapata juureksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä pata saa paljon makua pitkästä haudutusajasta. Tarjoile hyvän leivän kera, jonka avulla voit nauttia mehevää lientä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • n. 500 g jauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl lientä kuutiosta
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ purjo
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • oliiviöljyä ruskistamiseen

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä suolan ja pippurin kera. Murusta jauheliha ja laita pataan. Mausta ja lisää tomaattipyree. Kaada päälle liemi.

2. Viipaloi ja kuutioi kasvikset ja hienonna valkosipuli. Ruskista kaikki erissä ja laita pataan.

3. Lisää laakerinlehdet ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Tomaattikastike chilin keraItalialainen lammaspataLampaanpaistiviipaleet tomaatissaJauhelihaluola juureksillaVatkuliJauhelihapata
JauhelihapataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapata
  • 10.08.202214:08
    Kaalipata

    Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Chilipata cajun-tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jauhelihapata vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Chilipata

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Venäläispata