Tämä pata saa paljon makua pitkästä haudutusajasta. Tarjoile hyvän leivän kera, jonka avulla voit nauttia mehevää lientä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- n. 500 g jauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl lientä kuutiosta
- 1 lohko juuriselleriä
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- ½ purjo
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 laakerinlehteä
- oliiviöljyä ruskistamiseen
Valmistusohje
1. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä suolan ja pippurin kera. Murusta jauheliha ja laita pataan. Mausta ja lisää tomaattipyree. Kaada päälle liemi.
2. Viipaloi ja kuutioi kasvikset ja hienonna valkosipuli. Ruskista kaikki erissä ja laita pataan.
3. Lisää laakerinlehdet ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.