Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
Vaikka kesä on grillauksen kulta-aikaa, on toisinaan mukava valmistaa jotain helppoa ja näppärää uunissa. Kesään hyvin sopiva ja uunissa näppärästi paistuva herkku ovat Sami Garamin jauhelihalla täyteyt kesäkurpitsat.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 2 kesäkurpitsaa
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tuore chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl korppujauhoja
- 50 g juustoraastetta
- suolaa
Valmistusohje
Koverra kesäkurpitsoista siemenkodat pois. Ripottele niiden päälle suolaa ja anna itkettyä.
Sekoita jauheliha, pilkottu sipuli, silputtu chili ja valkosipuli keskenään. Mausta suolalla ja ripottele puolet korppujauhoista mukaan. Anna massan tekeentyä ainakin vartin verran ja täytä kesäkurpitsat sillä.
Ripottele loppu korppujauho tasaisesti täytettyjen kesäkurpitsojen päälle ja pinnoita juustolla. Nosta 200-asteiseen uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan