Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

Vaikka kesä on grillauksen kulta-aikaa, on toisinaan mukava valmistaa jotain helppoa ja näppärää uunissa. Kesään hyvin sopiva ja uunissa näppärästi paistuva herkku ovat Sami Garamin jauhelihalla täyteyt kesäkurpitsat.

Raaka-aineet

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 tuore chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 50 g juustoraastetta
  • suolaa

Valmistusohje

Koverra kesäkurpitsoista siemenkodat pois. Ripottele niiden päälle suolaa ja anna itkettyä.

Sekoita jauheliha, pilkottu sipuli, silputtu chili ja valkosipuli keskenään. Mausta suolalla ja ripottele puolet korppujauhoista mukaan. Anna massan tekeentyä ainakin vartin verran ja täytä kesäkurpitsat sillä.

Ripottele loppu korppujauho tasaisesti täytettyjen kesäkurpitsojen päälle ja pinnoita juustolla. Nosta 200-asteiseen uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja