Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jättirapu-kanavartaat

Julkaistu 10.04.2013 14:14

Grillaa jättirapu-kanavartaita, ja tarjoa ne raikkaa jogurttidipin kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 12 jättikatkaravun pyrstöä
  • 2 jyväbroilerin rintaa
  • 1 sitruuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • tuoretta timjamia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • suolaa ja mustapippuria
  • varrastikkuja

Kumina-jogurttikastike

  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinrinta kuuteen osaan. Poista ravuista peräsuoli. Raasta sitruunankuori astiaan ja purista mehu mukaan. Lisää joukkoon inkivääri, korianteri, hienonnettua timjamia ja rypsiöljy. Sekoita hyvin ja laita kanat ja ravut marinoitumaan noin tunniksi.

2. Liota varrastikkuja haaleassa vedessä. Tikuta kananpaloja ja rapuja vuoronperään tikkuun. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois.

3. Paista vartaita kuumassa uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jogurttikastike:

Mausta jogurtti sitruunamehulla. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon. Lisää kumina ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatThai-maustettu kanapataSavukinkkuinen jambalayaTandoorikana ja raitaaKalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraGratinoidut taskuravut chilin kera
KanavartaatKatkarapuvartaatKanaruokaKananmunatonGluteenitonVappuPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kanavartaita munakoisomarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Minttumarinoidut piknikvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtissa marinoidut broilerivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Varrasbroileri