Jättirapu-kanavartaat

Grillaa jättirapu-kanavartaita, ja tarjoa ne raikkaa jogurttidipin kanssa.

Ainekset

  • 12 jättikatkaravun pyrstöä
  • 2 jyväbroilerin rintaa
  • 1 sitruuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • tuoretta timjamia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • suolaa ja mustapippuria
  • varrastikkuja

Kumina-jogurttikastike

  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinrinta kuuteen osaan. Poista ravuista peräsuoli. Raasta sitruunankuori astiaan ja purista mehu mukaan. Lisää joukkoon inkivääri, korianteri, hienonnettua timjamia ja rypsiöljy. Sekoita hyvin ja laita kanat ja ravut marinoitumaan noin tunniksi.

2. Liota varrastikkuja haaleassa vedessä. Tikuta kananpaloja ja rapuja vuoronperään tikkuun. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois.

3. Paista vartaita kuumassa uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jogurttikastike:

Mausta jogurtti sitruunamehulla. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon. Lisää kumina ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.