Jättirapu-kanavartaat
Grillaa jättirapu-kanavartaita, ja tarjoa ne raikkaa jogurttidipin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 12 jättikatkaravun pyrstöä
- 2 jyväbroilerin rintaa
- 1 sitruuna
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- tuoretta timjamia
- 1 tl jauhettua korianteria
- suolaa ja mustapippuria
- varrastikkuja
Kumina-jogurttikastike
- 2 dl luonnonjogurttia
- 1 sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 tl jauhettua kuminaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa broilerinrinta kuuteen osaan. Poista ravuista peräsuoli. Raasta sitruunankuori astiaan ja purista mehu mukaan. Lisää joukkoon inkivääri, korianteri, hienonnettua timjamia ja rypsiöljy. Sekoita hyvin ja laita kanat ja ravut marinoitumaan noin tunniksi.
2. Liota varrastikkuja haaleassa vedessä. Tikuta kananpaloja ja rapuja vuoronperään tikkuun. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois.
3. Paista vartaita kuumassa uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jogurttikastike:
Mausta jogurtti sitruunamehulla. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon. Lisää kumina ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan