Janssoninkiusaus – Kari Aihisen täydellinen ohje

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS2_Turku_Janssoninkiusaus
MTV Oy / Ida Kentala

Kari Aihinen vinkkasi janssoninkiusaus-ohjeen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Testaa täydellinen resepti arkiruokahittiin!

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 8 perunaa
  • 2 purkkia anjovista
  • ½ pakettia pekonia
  • 6 dl kermaa
  • anjovisliemi
  • mustapippuria

Valmistusohje

Janssoninkiusaus valmistuu näin:

  1. Kuori ja pilko sipulit sekä perunat ohuiksi siivuiksi. Paloittele pekonit.
  2.  Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle kerros sipulia, perunaa. Lado päälle vuorotellen pekonia, anjovisfileitä, sipulia ja perunaa.
  3. Sekoita kerma anjovisliemen kanssa ja mausta pippurilla. Kaada kermaseos vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa, noin 45 min.

Katso myös jakson muut reseptit täältä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.