Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jambalaya

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 isoa keltasipulia, viipaleina
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 dl riisiä
  • 200 g savukinkkua, suikaleina
  • 1-2 kabanossia, paloina
  • 4 dl lientä, kuutioista
  • 1 prk maissi-paprikasekoitusta
  • 200 g kuorittuja pakastekatkarapuja
  • 1 pieni prk vihreitä herneitä
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipuli. Suikaloi kinkku, viipaloi makkara.

2. Paista kaikki isossa paistinpannussa. Lisää riisi ja paista hetki. Lisää liemi, mausta suolalla ja pippurilla ja keitä kannen alla kunnes riisi on valmista, n. 20 minuuttia.

3. Kääntele herneet pataan ja anna niiden kiehua mukana pari minuuttia. Mausta paprikajauheella ja lisää katkaravut juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

SahramijambalaiaKasvispaellaItämainen kinkkupataIntialainen lammascurryLammascurrya ja pinaattiaPaccheri-pasta papu-paprikakastikkeella
PaellaKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tämä kreolilainen, paellaa muistuttava ruoka on kuulemma kotoisin New Orleansista. Sanan arvellaan viittaavan ranskalaiseen sanaan jambon, eli kinkku. Riisin lisäksi jambalayaan voi käyttää lähes mitä tahansa aineksia, esimerkiksi kanaa, äyriäisiä, mausteisia makkaroita ja erilaisia vihanneksia – siis mitä kotoa sattuu löytymään.

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera