Jambalaya

Tämä kreolilainen, paellaa muistuttava ruoka on kuulemma kotoisin New Orleansista. Sanan arvellaan viittaavan ranskalaiseen sanaan jambon, eli kinkku. Riisin lisäksi jambalayaan voi käyttää lähes mitä tahansa aineksia, esimerkiksi kanaa, äyriäisiä, mausteisia makkaroita ja erilaisia vihanneksia – siis mitä kotoa sattuu löytymään.

Neljälle

  • 2 isoa keltasipulia, viipaleina
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 dl riisiä
  • 200 g savukinkkua, suikaleina
  • 1-2 kabanossia, paloina
  • 4 dl lientä, kuutioista
  • 1 prk maissi-paprikasekoitusta
  • 200 g kuorittuja pakastekatkarapuja
  • 1 pieni prk vihreitä herneitä
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipuli. Suikaloi kinkku, viipaloi makkara.

2. Paista kaikki isossa paistinpannussa. Lisää riisi ja paista hetki. Lisää liemi, mausta suolalla ja pippurilla ja keitä kannen alla kunnes riisi on valmista, n. 20 minuuttia.

3. Kääntele herneet pataan ja anna niiden kiehua mukana pari minuuttia. Mausta paprikajauheella ja lisää katkaravut juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja