Jambalaya
Tämä kreolilainen, paellaa muistuttava ruoka on kuulemma kotoisin New Orleansista. Sanan arvellaan viittaavan ranskalaiseen sanaan jambon, eli kinkku. Riisin lisäksi jambalayaan voi käyttää lähes mitä tahansa aineksia, esimerkiksi kanaa, äyriäisiä, mausteisia makkaroita ja erilaisia vihanneksia – siis mitä kotoa sattuu löytymään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 isoa keltasipulia, viipaleina
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2 dl riisiä
- 200 g savukinkkua, suikaleina
- 1-2 kabanossia, paloina
- 4 dl lientä, kuutioista
- 1 prk maissi-paprikasekoitusta
- 200 g kuorittuja pakastekatkarapuja
- 1 pieni prk vihreitä herneitä
- suolaa ja pippuria
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipuli. Suikaloi kinkku, viipaloi makkara.
2. Paista kaikki isossa paistinpannussa. Lisää riisi ja paista hetki. Lisää liemi, mausta suolalla ja pippurilla ja keitä kannen alla kunnes riisi on valmista, n. 20 minuuttia.
3. Kääntele herneet pataan ja anna niiden kiehua mukana pari minuuttia. Mausta paprikajauheella ja lisää katkaravut juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa