Mainos
Mainos

Tarjoile tätä keittoa kuumana kesäpäivänä alkuruoaksi rapean leivän kanssa.

Neljälle

  • 2 vihreää kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ rkl hienonnettua tilliä
  • 5 dl luonnonjogurttia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • muutama oksa tuoretta minttua
  • 4 mustaa oliivia

Valmistusohje

1. Kuori kurkut ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan ja nämä viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja sirottele niiden päälle suolaa.

2. Kuori ja puolita valkosipulinkynsi. Hiero niillä toisen kulhon sisäpinta. Kaada tähän kulhoon viinietikka, tillisilppu ja jogurtti. Sekoita hyvin ja kaada seos sitten kurkkujen päälle. Laita jääkaappiin maustumaan.

3. Irrota mintunlehdet oksista. Valuta öljy kurkkujogurttiseoksen päälle, koristele oliiveilla ja sirottele mintunlehdet pinnalle juuri ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.