Jääkylmä minttu-jogurttikeitto
Tarjoile tätä keittoa kuumana kesäpäivänä alkuruoaksi rapean leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 vihreää kurkkua
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ rkl hienonnettua tilliä
- 5 dl luonnonjogurttia
- 2 rkl oliiviöljyä
- muutama oksa tuoretta minttua
- 4 mustaa oliivia
Valmistusohje
1. Kuori kurkut ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan ja nämä viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja sirottele niiden päälle suolaa.
2. Kuori ja puolita valkosipulinkynsi. Hiero niillä toisen kulhon sisäpinta. Kaada tähän kulhoon viinietikka, tillisilppu ja jogurtti. Sekoita hyvin ja kaada seos sitten kurkkujen päälle. Laita jääkaappiin maustumaan.
3. Irrota mintunlehdet oksista. Valuta öljy kurkkujogurttiseoksen päälle, koristele oliiveilla ja sirottele mintunlehdet pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti