Jääkylmä jogurttikeitto
Bulgaria on jogurtin kotimaa. Siellä jogurttia tarjotaan eri muodoissa pitkin päivää, myös juomana ja keittona. Tunnetuin on tämä tarator-keitto, johon tarvitaan muun muassa jääkylmää jogurttia, kurkkua ja valkosipulia. Tarjotaan lämpimänä kesäpäivänä leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 2 kurkkua
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl viinietikkaa
- ½ rkl hienonnettua tilliä
- 5 dl maustamatonta jogurttia
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl hienonnettua minttua
Valmistusohje
1. Kuori kurkut. Leikkaa ne ensin neljään osaan pituussuunnassa ja sitten poikittain viipaleiksi. Pane kurkkuviipaleet kulhoon ja ripottele päälle suolaa.
2. Hiero toisen kulhon sisäpuoli valkosipulinkynnellä. Mittaa kulhoon viinietikka, tilli ja jogurtti. Sekoita hyvin ja kaada kurkkujen päälle.
3. Pirskottele pintaan öljyä ja koristele mintulla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje