Jääkylmä jogurttikeitto

Bulgaria on jogurtin kotimaa. Siellä jogurttia tarjotaan eri muodoissa pitkin päivää, myös juomana ja keittona. Tunnetuin on tämä tarator-keitto, johon tarvitaan muun muassa jääkylmää jogurttia, kurkkua ja valkosipulia. Tarjotaan lämpimänä kesäpäivänä leivän kera.

4 annosta

  • 2 kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl viinietikkaa
  • ½ rkl hienonnettua tilliä
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Kuori kurkut. Leikkaa ne ensin neljään osaan pituussuunnassa ja sitten poikittain viipaleiksi. Pane kurkkuviipaleet kulhoon ja ripottele päälle suolaa.

2. Hiero toisen kulhon sisäpuoli valkosipulinkynnellä. Mittaa kulhoon viinietikka, tilli ja jogurtti. Sekoita hyvin ja kaada kurkkujen päälle.

3. Pirskottele pintaan öljyä ja koristele mintulla juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.