Itse tehty näkkileipä
Pellavansiemenet, auringonkukansiemenet, kurpitsansiemenet ja seesaminsiemenet – tässä raaka-aineet täydellisen hyvään näkkileipään. Itse tehdyssä näkkärissä on sekä makua että terveellisyyttä. Hyvä vinkki vaikkapa illanistujaisiin, vähän terveellisemmäksi naposteltavaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
2 pellillistä itse tehtyä näkkäriä
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 3,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl GoGreen pellavansiemeniä
- 1 dl GoGreen auringonkukansiemeniä
- 0,5 dl GoGreen kuorettomat seesaminsiemenet
- 1 tl sormisuolaa
- 1,5 dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
Valmistusohje
Näin teet näkkäriä:
Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä hellalla 1 minuutin verran.
1. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon muut ainekset ja anna levätä noin 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni: kiertoilmauuni 180 asteeseen, normaali uuni 200 asteeseen.
3. Vuoraa uunipellit leivinpaperilla, jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä.
4. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa.
5. Laita pellit uuniin, yksi ylätasolla ja toinen alatasolle. Paista 20 minuuttia.
6. Pölläytä uunista höyryt pihalle, vaihda 20 minuutin jälkeen ylhäällä ollut pelti alas, ja alhaalla ollut ylemmäs, ja paista vielä toiset 20 minuuttia.
7. Väännä virrat pois uunista, avaa uunin luukku raolleen, ja anna näkkärien kuivahtaa uunissa vielä 20 minuuttia.
8. Nosta näkkärit pois uunista ja anna viilentyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa