Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tehdyt grillimakkarat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makkara kuuluu suomalaiseen kesään yhtä varmasti kuin vesisadekin. Kokeile vaihtelun vuoksi valmistaa makkarat itse. Tällä reseptillä pääset alkuun.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 400 g broilerjauhelihaa
  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 300 g porsaan rasvaista kylkeä
  • 1 sipuli
  • 10-15 varsisellerin lehteä
  • nippu persiljaa
  • pala tuoretta chiliä
  • 2 tl suolaa
  • possun tai lampaan suolta

Valmistusohje

Jauha porsaan kylki ja pyöräytä myllyn läpi myös sipuli, varsisellerinlehdet, persilja ja chili. Sekoita lihat ja mausta suolalla.

Vaivaa huolella mahdollisimman sileäksi massaksi.

Paista koepihvi makujen tarkistamista varten.

Purista makkaramassaa lampaan-, possun- tai naudansuoleen ja grillaa makkarat suoraan miedolla lämmöllä kypsiksi. Voit myös höyryttää makkarat ja grillata myöhemmin.

Lisää aiheesta:

BolognesekastikeLihansyöjät: HirvipyörykätHirvipullatItalialaiset lihapullat tagliatellelläPorsaanfileevartaatGrillivartaat porsaanfileestä
GrillimakkaraKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillimakkara
  • 16.06.201513:45
    Alkuruoat

    Makkarashotti

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Makkaraa kaikenikäisille

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Savustettu grillilenkki ja pepperoniperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Itse tehdyt grillimakkarat

  • 18.02.201300:00
    Perunasalaatti

    Makkarakutsut