Itävaltalainen lihapata omenapiparjuurikastikkeen kera

Tämä makoisa lihapata on todellinen itävaltalainen klassikko. Kotimaassaan ruoka tunnetaan nimellä Tafelspitz. Omenapiparjuurikastike on puolestaan Apfelkren. Tässä liha keitetään vihannesten kanssa, joten kaupan päälle saat ihanan liemen!

Neljälle

  • 600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • ½ purjo
  • ½ juuriselleri
  • persiljanvarsia
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 3 kokonaista mustapippuria
  • suolaa

Lisuke

  • 1 kg perunoita

Apfelkren, eli omenapiparjuurikastike

  • 1-2 omenaa
  • 1 tl raastettua piparjuurta
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele porkkana, sipuli, purjo ja juuriselleri pieniksi paloiksi. Keitä lihoja ja kasviksia mausteiden kera vedessä kattilassa kunnes liha on mureaa. Nosta liha kattilasta ja kääri se kosteaan voipaperiin jottei se kuivu. Siivilöi liemi. Keitä kokoon kunnes jäljellä on kolmasosa.

2. Kuori perunat ja kuutioi ne 3x3 cm kuutioiksi. Laita kattilaan, kaada päälle lientä niin että ne peittyvät, keitä kypsäksi.

3. Kuori perunat ja raaste ne. Sekoita raaste raastetun piparjuuren ja sitruunamehutilkan kera. Viipaloi liha, asettele lautasille ja tarjoile perunoiden ja apfelkrenin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.