Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itävaltalainen lihapata omenapiparjuurikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • ½ purjo
  • ½ juuriselleri
  • persiljanvarsia
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 3 kokonaista mustapippuria
  • suolaa

Lisuke

  • 1 kg perunoita

Apfelkren, eli omenapiparjuurikastike

  • 1-2 omenaa
  • 1 tl raastettua piparjuurta
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele porkkana, sipuli, purjo ja juuriselleri pieniksi paloiksi. Keitä lihoja ja kasviksia mausteiden kera vedessä kattilassa kunnes liha on mureaa. Nosta liha kattilasta ja kääri se kosteaan voipaperiin jottei se kuivu. Siivilöi liemi. Keitä kokoon kunnes jäljellä on kolmasosa.

2. Kuori perunat ja kuutioi ne 3x3 cm kuutioiksi. Laita kattilaan, kaada päälle lientä niin että ne peittyvät, keitä kypsäksi.

3. Kuori perunat ja raaste ne. Sekoita raaste raastetun piparjuuren ja sitruunamehutilkan kera. Viipaloi liha, asettele lautasille ja tarjoile perunoiden ja apfelkrenin kanssa.

Tämä makoisa lihapata on todellinen itävaltalainen klassikko. Kotimaassaan ruoka tunnetaan nimellä Tafelspitz. Omenapiparjuurikastike on puolestaan Apfelkren. Tässä liha keitetään vihannesten kanssa, joten kaupan päälle saat ihanan liemen!

Lisää aiheesta:

Halloumijuustoa paahdettujen juuresten keraRanskalainen kaalikääryle juureksinGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaTafelspitzPatapaistia portviinihyytelölläNaudanliha- ja juuresviillokki
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta