Italialainen marenki

Karamellinomaiset marengit tuovat kahvipöytään pirteää väriä ja makeaa keveyttä.

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 400 g hienoa sokeria
  • 150 g kananmunan valkuaisia
  • 400 g tomusokeria
  • 400 g valkeaa mantelijauhetta
  • (elintarvikeväriä)

Valmistusohje

Keitä sokeri ja vesi 118–120-asteiseksi seokseksi.

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.

Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan tehokkaasti vatkaten. Jatka seoksen vatkaamista niin kauan, että lämpötila laskee 50 asteeseen eli noin 15 minuuttia.

Siivilöi tomusokeri ja manteli ja sekoita kevyesti valkuaisten kanssa. Sekoita hellästi tämä seos italialaiseksi marengiksi.

Värjää massa haluamallasi kuivalla väriaineella (elintarvikevärillä). Pursota ja anna hieman kuorettua ennen paistoa (n. 15 min.). Paista 150 asteessa noin 13 minuuttia uunista riippuen.

Täytä haluamallasi täytteellä: hillolla, suklaalevitteellä, pähkinoistä tehdyllä täytteellä. Huom! Myös perusmassaan voi käyttää erilaisia aromeja: sitruunaa, lakritsaa, kaakaota jne.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja