Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialainen marenki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Karamellinomaiset marengit tuovat kahvipöytään pirteää väriä ja makeaa keveyttä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 400 g hienoa sokeria
  • 150 g kananmunan valkuaisia
  • 400 g tomusokeria
  • 400 g valkeaa mantelijauhetta
  • (elintarvikeväriä)

Valmistusohje

Keitä sokeri ja vesi 118–120-asteiseksi seokseksi.

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.

Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan tehokkaasti vatkaten. Jatka seoksen vatkaamista niin kauan, että lämpötila laskee 50 asteeseen eli noin 15 minuuttia.

Siivilöi tomusokeri ja manteli ja sekoita kevyesti valkuaisten kanssa. Sekoita hellästi tämä seos italialaiseksi marengiksi.

Värjää massa haluamallasi kuivalla väriaineella (elintarvikevärillä). Pursota ja anna hieman kuorettua ennen paistoa (n. 15 min.). Paista 150 asteessa noin 13 minuuttia uunista riippuen.

Täytä haluamallasi täytteellä: hillolla, suklaalevitteellä, pähkinoistä tehdyllä täytteellä. Huom! Myös perusmassaan voi käyttää erilaisia aromeja: sitruunaa, lakritsaa, kaakaota jne.

Lisää aiheesta:

Vadelma-marenkileivoksetHellapoliisin tyrni-mansikkavispipuuroAppelsiinifromageMud cakeKevennetyt sacherleivoksetMaitosuklaabunet
MarenkiGluteenitonLaktoositonJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Marenki
  • 14.06.202413:50
    Mansikkakakku

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

  • 18.02.201300:00
    Pavlova

    The Great Pavlova