Islantilainen lammaskeitto
Tämän lämmittävän, mehevän lammaskeiton resepti tulee Islannista. Keitossa on vihanneksia kuten lehtikaalia, joka antaa ihanaa väriä ja makua. Tarjoile keiton kanssa leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg lampaanlihaa, lapaa tai rintaa
- 500 g porkkanoita
- 500 g kyssäkaalia
- 1 purjo
- 1 valkokaalinlohko
- 2 l vettä
- 1 rkl suolaa
- ½ dl riisiä
- 200 g pakastettua lehtikaalia
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi porkkanat ja kyssäkaali, viipaloi purjo ja suikaloi valkokaali. Leikkaa liha sentinmittaisiksi paloiksi.
2. Laita lihapalat pataan. Kaada päälle vesi, lisää suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti. Anna lihan poreilla miedolla lämmöllä kannen alla n. 30 minuuttia.
3. Lisää riisinjyvät, porkkanat, kyssäkaali ja valkokaali ja anna kaiken kiehua vielä tunnin ajan. Lisää purjo ja lehtikaali ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Ripottele päälle persiljasilppu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka