Islantilainen lammaskeitto
Tämän lämmittävän, mehevän lammaskeiton resepti tulee Islannista. Keitossa on vihanneksia kuten lehtikaalia, joka antaa ihanaa väriä ja makua. Tarjoile keiton kanssa leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg lampaanlihaa, lapaa tai rintaa
- 500 g porkkanoita
- 500 g kyssäkaalia
- 1 purjo
- 1 valkokaalinlohko
- 2 l vettä
- 1 rkl suolaa
- ½ dl riisiä
- 200 g pakastettua lehtikaalia
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi porkkanat ja kyssäkaali, viipaloi purjo ja suikaloi valkokaali. Leikkaa liha sentinmittaisiksi paloiksi.
2. Laita lihapalat pataan. Kaada päälle vesi, lisää suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti. Anna lihan poreilla miedolla lämmöllä kannen alla n. 30 minuuttia.
3. Lisää riisinjyvät, porkkanat, kyssäkaali ja valkokaali ja anna kaiken kiehua vielä tunnin ajan. Lisää purjo ja lehtikaali ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Ripottele päälle persiljasilppu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan