Mainos
Mainos

Tämän lämmittävän, mehevän lammaskeiton resepti tulee Islannista. Keitossa on vihanneksia kuten lehtikaalia, joka antaa ihanaa väriä ja makua. Tarjoile keiton kanssa leipää.

Neljälle

  • 1 kg lampaanlihaa, lapaa tai rintaa
  • 500 g porkkanoita
  • 500 g kyssäkaalia
  • 1 purjo
  • 1 valkokaalinlohko
  • 2 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • ½ dl riisiä
  • 200 g pakastettua lehtikaalia
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi porkkanat ja kyssäkaali, viipaloi purjo ja suikaloi valkokaali. Leikkaa liha sentinmittaisiksi paloiksi.

2. Laita lihapalat pataan. Kaada päälle vesi, lisää suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti. Anna lihan poreilla miedolla lämmöllä kannen alla n. 30 minuuttia.

3. Lisää riisinjyvät, porkkanat, kyssäkaali ja valkokaali ja anna kaiken kiehua vielä tunnin ajan. Lisää purjo ja lehtikaali ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Ripottele päälle persiljasilppu.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.