Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat tavallisia Irlannissa. Yksi tunnetuimmista on Irish Stew. Se valmistetaan padassa ja tarjoillaan syvistä kulhoista leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 750 g lammasta, selkää tai lapaa
- 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- ½ tl kokonaisia mustapippureita
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 1 persiljanoksa
- 2 keltasipulia
- 4 porkkanaa
- 6 perunaa
- 200 g lanttua
Valmistusohje
1. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi, laita pataan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti. Lisää suola, mustapippurit, laakerinlehti, timjami ja persilja. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 ¼ tunti.
2. Huuhdo ja puhdista sipulit, porkkanat, perunat ja lanttu. Viipaloi sipulit, kuutioi porkkanat, perunat ja lanttu.
3. Lisää perunat ja muut vihannekset pataan ja keitä vielä 30 minuuttia. Maista ja mausta lisää halutessasi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.