Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Irish Stew lampaasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat tavallisia Irlannissa. Yksi tunnetuimmista on Irish Stew. Se valmistetaan padassa ja tarjoillaan syvistä kulhoista leivän kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 750 g lammasta, selkää tai lapaa
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 1 persiljanoksa
  • 2 keltasipulia
  • 4 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 200 g lanttua

Valmistusohje

1. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi, laita pataan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti. Lisää suola, mustapippurit, laakerinlehti, timjami ja persilja. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 ¼ tunti.

2. Huuhdo ja puhdista sipulit, porkkanat, perunat ja lanttu. Viipaloi sipulit, kuutioi porkkanat, perunat ja lanttu.

3. Lisää perunat ja muut vihannekset pataan ja keitä vielä 30 minuuttia. Maista ja mausta lisää halutessasi.

Lisää aiheesta:

Kaalia juustokuminassaJättikatkaravut kreikkalaisittainKalaa, scampia ja vihanneksiaIslantilainen lammaskeittoIrlantilainen lammaspataKlassinen irlantilainen lammaspata
LammaspataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew