Mainos
Mainos

Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat tavallisia Irlannissa. Yksi tunnetuimmista on Irish Stew. Se valmistetaan padassa ja tarjoillaan syvistä kulhoista leivän kera.

Neljälle

  • 750 g lammasta, selkää tai lapaa
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 1 persiljanoksa
  • 2 keltasipulia
  • 4 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 200 g lanttua

Valmistusohje

1. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi, laita pataan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti. Lisää suola, mustapippurit, laakerinlehti, timjami ja persilja. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 ¼ tunti.

2. Huuhdo ja puhdista sipulit, porkkanat, perunat ja lanttu. Viipaloi sipulit, kuutioi porkkanat, perunat ja lanttu.

3. Lisää perunat ja muut vihannekset pataan ja keitä vielä 30 minuuttia. Maista ja mausta lisää halutessasi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.