Irish Stew
Irish Stew on todellinen Irlannin kansallisruoka. Tämä lammaspata tarjoillaan syviltä lautasilta. Sokeritonta sinappia, mielellään vaaleaa dijon-tyyppistä, ei pidä puuttuman pöydästä. Eikä oluttakaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 600 g luutonta lampaanlihaa
- (tai runsas kilo luullista)
- 4 sipulia
- 1 kg perunoita
- 3-4 lehtisellerin vartta
- 4-5 porkkanaa
- 1 suuri nippu persiljaa
- 1 laakerinlehti
- 8 valkopippuria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa liha 2-3 sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja lohko perunat, sellerit ja porkkanat isohkoiksi paloiksi. Hienonna persilja.
2. Kerrostele vihannekset ja liha pataan. Sirottele kerrosten väliin persiljaa, mutta säästä osa valmiin muhennoksen päälle. Lisää pataan pippurit ja laakerinlehti sekä suola.
3. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Kuumenna kiehuvaksi, sulje pata kannella ja vähennä lämpöä pienimmälle. Anna kiehua hiljalleen poreillen noin tunti, tai kunnes liha tuntuu murealta. Sirottele loppu persiljasilppu ruoan pinnalle ja tarjoile heti suoraan padasta. Hyvä leipä ja vahva olut maistuvat ohella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Pika bébét
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan