Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Irish Stew

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 600 g luutonta lampaanlihaa
  • (tai runsas kilo luullista)
  • 4 sipulia
  • 1 kg perunoita
  • 3-4 lehtisellerin vartta
  • 4-5 porkkanaa
  • 1 suuri nippu persiljaa
  • 1 laakerinlehti
  • 8 valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2-3 sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja lohko perunat, sellerit ja porkkanat isohkoiksi paloiksi. Hienonna persilja.

2. Kerrostele vihannekset ja liha pataan. Sirottele kerrosten väliin persiljaa, mutta säästä osa valmiin muhennoksen päälle. Lisää pataan pippurit ja laakerinlehti sekä suola.

3. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Kuumenna kiehuvaksi, sulje pata kannella ja vähennä lämpöä pienimmälle. Anna kiehua hiljalleen poreillen noin tunti, tai kunnes liha tuntuu murealta. Sirottele loppu persiljasilppu ruoan pinnalle ja tarjoile heti suoraan padasta. Hyvä leipä ja vahva olut maistuvat ohella.

Lisää aiheesta:

Irish Stew lampaastaPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaPatapaistia portviinihyytelölläIrlantilainen lammasmuhennosKeitetty häränrinta juuresten keraKlassinen irlantilainen lammaspata
LammaspataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Irish Stew on todellinen Irlannin kansallisruoka. Tämä lammaspata tarjoillaan syviltä lautasilta. Sokeritonta sinappia, mielellään vaaleaa dijon-tyyppistä, ei pidä puuttuman pöydästä. Eikä oluttakaan.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew