Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialainen kebab

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g naudan tai lampaan jauhelihaa
  • 1½ sipuli
  • 1 hienonnettu vihreä chilipalko
  • 2 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
  • 1½ tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl punaista chilipippuria
  • 1 rkl suolaa (tai maun mukaan)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen (grillivastus) tai sytytä tuli hiiligrilliin. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna palko. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Pane kulhoon ja sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu chilipalko, garam masala, chilipippuri ja suola. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 8-10 pyörykkää.

2. Pujota paksuihin metallivartaisiin yksi pyörykkä kuhunkin ja muotoile taikina vartaiden ympärille sormin noin 15 cm pituisiksi, yhtä paksuiksi tangoiksi. Pane vartaat uunipannulle tai grillaa hiiligrillissä.

3. Grillaa vartaita uunissa noin 5 minuuttia välillä käännellen. Älä kypsennä liikaa, etteivät vartaat kuivu. Varras on kypsä, kun se ei tunnu pehmeältä haarukalla painettaessa. Voit myös paistaa vartaat paistinpannulla.

Vartaassa grillaaminen on Intiassa suosittua. Siellä vartaista nautitaan pikkusuolaisena tai välipalana. Ne voidaan valmistaan itse tai ostaa valmiina katukeittiöstä. Tarjoa vartaat lämpiminä salaatin ja jogurttikastikkeen tai luonnonjogurtin kera. Voit myös leikata jauhelihatangot paloiksi ja käyttää pitaleipien täytteeksi salaatin, tomaattiviipaleiden ja sipulirenkaiden kera.

Lisää aiheesta:

LohiburgeriLammasvartaatLammasmureketta vartaassaSouvlakivartaat ja tomaattikastikeValkosipulisilavoitu lampaanfileeMarinoidut naudanliha- ja kanavartaat
LammaslihapullatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut lammaspullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaspullia, polentaa ja gremolataa