Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialainen herneriisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Eteläisen Intian ruoissa tuoksuvat mausteneilikka ja kaneli. Riisi sopii erinomaisesti liha- ja soijaruokien lisukkeeksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4½ dl basmatiriisiä
  • 3 litraa vettä
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 1½ tl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 1 kuorittu ja silputtu sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 1/4 tl jauhettua mausteneilikkaa
  • ½ tl kanelia'1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 2-3 hienonnettua vihreää chiliä
  • 350 g vihreitä pakasteherneitä
  • 1½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi ja anna sen liota runsaassa vedessä 20 minuuttia. Valuta lävikössä. Kiehauta kolme litraa vettä ja anna kiehua hiljalleen. Kuori ja silppua sipuli. Kuori valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa. Pudota öljyyn kuminansiemen. Jos öljy tirisee, se on sopivan kuumaa. Lisää loput siemenet ja ruskista niitä 5-10 sekuntia, kunnes ne lakkaavat tirisemästä.

2. Lisää kattilaan sipuli ja kuullota sitä koko ajan sekoittaen. Purista joukkoon valkosipuli. Lisää laakerinlehdet ja inkivääri ja kuullota parin minuutin ajan. Lisää mausteneilikka, kaneli, pippuri ja chili ja kuullota 15-20 sekuntia. Lisää herneet, sekoita ja anna seoksen hautua 4-5 minuuttia. Kaada riisi kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin. Anna kiehua voimakkaasti ilman kantta viisi minuuttia. Kaada lävikköön ja ravistele vesi pois.

3. Kaada riisi samaan kattilaan herneiden kanssa ja sekoita varovasti. Mausta suolalla. Hauduta alhaisella lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Nosta kattila levyltä ja jätä herneriisi kannen alle hautumaan 5-10 minuutiksi. Sekoita haarukalla ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Perunacurry inkiväärin ja chilin keraAprikoosibroileriRiisi-linssicurryKikhernecurryAromaattinen keltainen riisiPapu-linssicurry
LisäkeriisiKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeriisi
  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sitruunariisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Varhaiskaali-riisipaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty riisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Omenainen riisi-ohra lisäke

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rusinariisi kanelin kera