Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Inkiväärisima

Julkaistu 22.04.2013 10:50

Valmista vapun kunniaksi tuunattua sima. Inkivääri antaa kivan vivahteen makuun.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 8 litraa vettä
  • 2 palaa tuoretta inkivääriä
  • 1/2 kg ruokosokeria
  • 1 sitruuna
  • 1/2 tl tuoretta hiivaa
  • rusinoita

Valmistusohje

Kiehauta osa vedestä ja siinä kuoritut ja lastuiksi leikatut inkiväärinpalat. Kaada kiehuva vesi sokereiden päälle. Sekoita.

Lisää loput vedestä sekä halutessasi kuumassa vedessä pesty ja huuhdottu sitruuna viipaleina. Sekoita ja jäähdytä 37 asteeseen.

Lisää hiiva pieneen simatilkkaan liuotettuna. Sekoita ja käytä lämpimässä yli yön. Poista pinnasta sitruunaviipaleet ja inkiväärinpalat.

Pullota sima puhtaisiin pulloihin, joissa on teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja vie viileään muutamaksi päiväksi. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Lisää aiheesta:

InkiväärisimaVappusimaPassionsimaLime-rosmariinisimaKirkas mustaherukkasimaGlögitee
SimaDrinkitKananmunatonGluteenitonLaktoositonVappuKasvisruoka
Huomenta Suomi
Juomat
Alkoholittomat juomat

Tuoreimmat aiheesta

Sima
  • 30.04.202008:58
    Drinkit

    Rommisima - Mikaelin vappudrinkki

  • 22.04.201411:56
    Makuja

    Sima

  • 22.04.201412:14
    Makuja

    Inkiväärisima

  • 22.04.201310:50
    Drinkit

    Inkiväärisima

  • 22.04.201412:18
    Makuja

    Marjasima