Inkiväärisima
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659404/landscape16_9/515/290/cb2035bad20eeaf695c3afc16058fe7e/aN/sitruunainkivaari-2381.jpg)
Valmista vapun kunniaksi tuunattua sima. Inkivääri antaa kivan vivahteen makuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 8 litraa vettä
- 2 palaa tuoretta inkivääriä
- 1/2 kg ruokosokeria
- 1 sitruuna
- 1/2 tl tuoretta hiivaa
- rusinoita
Valmistusohje
Kiehauta osa vedestä ja siinä kuoritut ja lastuiksi leikatut inkiväärinpalat. Kaada kiehuva vesi sokereiden päälle. Sekoita.
Lisää loput vedestä sekä halutessasi kuumassa vedessä pesty ja huuhdottu sitruuna viipaleina. Sekoita ja jäähdytä 37 asteeseen.
Lisää hiiva pieneen simatilkkaan liuotettuna. Sekoita ja käytä lämpimässä yli yön. Poista pinnasta sitruunaviipaleet ja inkiväärinpalat.
Pullota sima puhtaisiin pulloihin, joissa on teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja vie viileään muutamaksi päiväksi. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka