Inkivääriltä tuoksuva kesähilloke

Tämä on klassinen kompotti raparperin ja mansikoiden kera. Jos haluat, voit tarjoilla sen kanssa jääkylmää kermamaitoa.

Neljälle

  • 4 raparperinvartta
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl sokeria
  • ½ l mansikoita (250 g)
  • 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 50 g rouhittuja manteleita

Valmistusohje

1. Paloittele raparperit pienemmiksi paloiksi. Keitä niitä miedolla lämmöllä viinin ja sokerin kera 8-10 minuuttia.

2. Huuhtele ja perkaa mansikat, viipaloi ne. Sekoita raparperi, mansikat ja inkivääri. Anna jäähtyä.

3. Ripottele raparperi-mansikkahillokkeelle mantelirouhetta ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.