Inkivääriltä tuoksuva kesähilloke
Tämä on klassinen kompotti raparperin ja mansikoiden kera. Jos haluat, voit tarjoilla sen kanssa jääkylmää kermamaitoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 raparperinvartta
- ½ dl valkoviiniä
- 1 dl sokeria
- ½ l mansikoita (250 g)
- 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 50 g rouhittuja manteleita
Valmistusohje
1. Paloittele raparperit pienemmiksi paloiksi. Keitä niitä miedolla lämmöllä viinin ja sokerin kera 8-10 minuuttia.
2. Huuhtele ja perkaa mansikat, viipaloi ne. Sekoita raparperi, mansikat ja inkivääri. Anna jäähtyä.
3. Ripottele raparperi-mansikkahillokkeelle mantelirouhetta ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike