Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Inkiväärillä maustettu palsternakkakeitto

Julkaistu 17.04.2013 12:10
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Reseptistä riittää neljälle

  • 2 keskikokoista palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 purkki kuohukermaa
  • vettä
  • Suolaa ja pippuria
  • Inkivääri (viimeistelyyn)
  • Ranskankerma (viimeistelyyn)

Valmistusohje

1. Pese ja kuori palsternakat ja pilko lohkoiksi, kuori sipulit ja pilko ne.

2. Freesaa eli paista ne kevyesti voissa muutaman minuutin ajan. Pidä lämpö tarpeeksi alhaalla etteivät lohkot ala ruskistua vaan ne pelkästään pehmenevät hieman. Voit tehdä tämän kattilan pohjalla, jolloin voit jatkaa keiton valmistusta samassa astiassa.

3. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Keitä kypsäksi kannen alla, keittoaika n. 15-20 minuuttia lohkojen koosta riippuen.

4. Lisää kattilaan purkillinen kermaa ja kiehauta neste uudelleen kuumaksi.

5. Siirrä kattilan sisältö tehosekoittimeen ja aja tehosekoittimella kauniin tasaiseksi keitoksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta mutta tehosekoittimella saat keitosta kuohkeampaa. Lisää suola ja pippuri, maista. Jos keittoa on liian sakeaa, ohenna vedellä ja kiehauta kattilassa uudelleen kuumaksi.

Raasta inkivääriä reilun kokoisella raastimella ja purista raasteesta inkiväärin nestettä keittoon. Näin saat raikkaan inkiväärin maun keittoon ja voit helposti säädellä kuinka paljon haluat lisätä inkiväärin makua. Inkivääriä ei tarvitse kuoria ennen raastamista. Halutessasi voit vielä viimeistellä keiton ranskankermalla.

6. Raasta inkivääriä reilun kokoisella raastimella ja purista raasteesta inkiväärin nestettä keittoon. Näin saat raikkaan inkiväärin maun keittoon ja voit helposti säädellä kuinka paljon haluat lisätä inkiväärin makua. Inkivääriä ei tarvitse kuoria ennen raastamista.

Halutessasi voit vielä viimeistellä keiton ranskankermalla.

Lisää aiheesta:

Bulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraSianpotkaa ja juuressosettaLinssicurrya ja pinaattiaParsakaalikeittoHäränhäntäkeittoOsso buco vasikasta
KasviskeittoKananmunatonGluteenitonKaappaus keittiössä -reseptitSadonkorjuuKasvisruokaKari AihinenEdullisetAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto