Mainos
Mainos

Raasta inkivääriä reilun kokoisella raastimella ja purista raasteesta inkiväärin nestettä keittoon. Näin saat raikkaan inkiväärin maun keittoon ja voit helposti säädellä kuinka paljon haluat lisätä inkiväärin makua. Inkivääriä ei tarvitse kuoria ennen raastamista. Halutessasi voit vielä viimeistellä keiton ranskankermalla.

Reseptistä riittää neljälle

  • 2 keskikokoista palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 purkki kuohukermaa
  • vettä
  • Suolaa ja pippuria
  • Inkivääri (viimeistelyyn)
  • Ranskankerma (viimeistelyyn)

Valmistusohje

1. Pese ja kuori palsternakat ja pilko lohkoiksi, kuori sipulit ja pilko ne.

2. Freesaa eli paista ne kevyesti voissa muutaman minuutin ajan. Pidä lämpö tarpeeksi alhaalla etteivät lohkot ala ruskistua vaan ne pelkästään pehmenevät hieman. Voit tehdä tämän kattilan pohjalla, jolloin voit jatkaa keiton valmistusta samassa astiassa.

3. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Keitä kypsäksi kannen alla, keittoaika n. 15-20 minuuttia lohkojen koosta riippuen.

4. Lisää kattilaan purkillinen kermaa ja kiehauta neste uudelleen kuumaksi.

5. Siirrä kattilan sisältö tehosekoittimeen ja aja tehosekoittimella kauniin tasaiseksi keitoksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta mutta tehosekoittimella saat keitosta kuohkeampaa. Lisää suola ja pippuri, maista. Jos keittoa on liian sakeaa, ohenna vedellä ja kiehauta kattilassa uudelleen kuumaksi.

6. Raasta inkivääriä reilun kokoisella raastimella ja purista raasteesta inkiväärin nestettä keittoon. Näin saat raikkaan inkiväärin maun keittoon ja voit helposti säädellä kuinka paljon haluat lisätä inkiväärin makua. Inkivääriä ei tarvitse kuoria ennen raastamista.

Halutessasi voit vielä viimeistellä keiton ranskankermalla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.