Inkiväärillä maustettu palsternakkakeitto
Raasta inkivääriä reilun kokoisella raastimella ja purista raasteesta inkiväärin nestettä keittoon. Näin saat raikkaan inkiväärin maun keittoon ja voit helposti säädellä kuinka paljon haluat lisätä inkiväärin makua. Inkivääriä ei tarvitse kuoria ennen raastamista. Halutessasi voit vielä viimeistellä keiton ranskankermalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Reseptistä riittää neljälle
- 2 keskikokoista palsternakkaa
- 1 sipuli
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 1 purkki kuohukermaa
- vettä
- Suolaa ja pippuria
- Inkivääri (viimeistelyyn)
- Ranskankerma (viimeistelyyn)
Valmistusohje
1. Pese ja kuori palsternakat ja pilko lohkoiksi, kuori sipulit ja pilko ne.
2. Freesaa eli paista ne kevyesti voissa muutaman minuutin ajan. Pidä lämpö tarpeeksi alhaalla etteivät lohkot ala ruskistua vaan ne pelkästään pehmenevät hieman. Voit tehdä tämän kattilan pohjalla, jolloin voit jatkaa keiton valmistusta samassa astiassa.
3. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Keitä kypsäksi kannen alla, keittoaika n. 15-20 minuuttia lohkojen koosta riippuen.
4. Lisää kattilaan purkillinen kermaa ja kiehauta neste uudelleen kuumaksi.
5. Siirrä kattilan sisältö tehosekoittimeen ja aja tehosekoittimella kauniin tasaiseksi keitoksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta mutta tehosekoittimella saat keitosta kuohkeampaa. Lisää suola ja pippuri, maista. Jos keittoa on liian sakeaa, ohenna vedellä ja kiehauta kattilassa uudelleen kuumaksi.
6. Raasta inkivääriä reilun kokoisella raastimella ja purista raasteesta inkiväärin nestettä keittoon. Näin saat raikkaan inkiväärin maun keittoon ja voit helposti säädellä kuinka paljon haluat lisätä inkiväärin makua. Inkivääriä ei tarvitse kuoria ennen raastamista.
Halutessasi voit vielä viimeistellä keiton ranskankermalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan