Ilmakuivatulla kinkulla täytetty Saltimbocca

Ihanan ruoan nimi saltimbocca merkitsee hyppää suuhun ja se on hyvin kuvaileva nimi tälle italialaisen keittiön ylpeydelle, joka siellä tehdään tavallisesti vasikanpaistista.

Neljlälle

  • 8 viipaletta raakaa kinkkua
  • 8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • tuoretta salviaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Laita lihaviipaleet tuorekelmujen väliin ja nuiji niitä vähän ohuemmiksi. Mausta. Levitä ilmakuivatun kinkunviipale jokaiselle kinkkuleikkeelle ja pari salvianlehteä päälle. Kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla.

2. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa pannulla ja siirrä pataan. Lisää viini ja anna padan poreilla hiljaa kannella peitettynä, kunnes liha on mureaa.

3. Tarjoile tomaattien ja pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.