Ilmakuivatulla kinkulla täytetty Saltimbocca
Ihanan ruoan nimi saltimbocca merkitsee hyppää suuhun ja se on hyvin kuvaileva nimi tälle italialaisen keittiön ylpeydelle, joka siellä tehdään tavallisesti vasikanpaistista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljlälle
- 8 viipaletta raakaa kinkkua
- 8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- tuoretta salviaa
- suolaa ja pippuria
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
1. Laita lihaviipaleet tuorekelmujen väliin ja nuiji niitä vähän ohuemmiksi. Mausta. Levitä ilmakuivatun kinkunviipale jokaiselle kinkkuleikkeelle ja pari salvianlehteä päälle. Kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla.
2. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa pannulla ja siirrä pataan. Lisää viini ja anna padan poreilla hiljaa kannella peitettynä, kunnes liha on mureaa.
3. Tarjoile tomaattien ja pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo