Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hunajakinkku ja mimosasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlat isolle joukolle? Kinkun ja mimosasalaatin voit tehdä hyvissä ajon valmiiksi. Pienet vastakeitetyt uudet perunat sopivat seuraksi.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

18 hengelle

  • 3,5 kg riimisuolattua kinkkua
  • 1,5 dl omenamehutiivistettä
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tl maustepippureita
  • 1 tl neilikoita
  • 1 pieni pala inkivääriä
  • 3 kanelitankoa
  • 1,5 dl juoksevaa hunajaa
  • paprikajauhetta

Mimosasalaatti

  • 5 dl ranskankermaa
  • 225 g majoneesia
  • 1 rkl dijonsinappia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 purkkia hedelmäcocktailia
  • 2 kurkkua
  • 300 g pakasteherneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Pane kinkku ritilälle uunipannun yläpuolelle. Paina lihan paksuimpaan kohtaan lämpömittari. Sekoita kattilassa omenamehutiiviste, vesi ja kaikki muut mausteet, paitsi paprika. Keitä hiljaa 5-10 minuuttia. Siivilöi liemi ja heitä mausteet.

2. Paista kinkkua, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Penslaa 15 minuutin välein omenamehu-mausteliemellä. Penslaa sen jälkeen hunajalla pari kertaa, kun lihamittari on ohittanut 70 astetta. Ripota kerran kinkun päälle paprikajauhetta. Ota kinkku uunista ja anna jäähtyä täysin.

3. Mimosasalaatti: Sekoita ranskankerma, majoneesi ja sinappi keskenään. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kääntele sekaan valutettu hedelmäcocktail. Kuutioi kurkut ja lisää ne sekä herneet salaattiin. Anna vetäytyä viileässä. Tarjoa salaattia viipaloidun kylmän kinkun kanssa.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraUunilammascurrySiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinRuudullinen kinkkupaisti yrteillä
KinkkusalaattiAlkuruoatSalaatitGluteenitonGoGreenLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti
  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Melonisalaattia kinkulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Parmankinkkua ja melonisalaattia

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaattia sellerillä ja parmalla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Meloni-serranosalaatti ja valkosipuli-chilikastike

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tortillasalaatti