Hunajakinkku ja mimosasalaatti

Juhlat isolle joukolle? Kinkun ja mimosasalaatin voit tehdä hyvissä ajon valmiiksi. Pienet vastakeitetyt uudet perunat sopivat seuraksi.

18 hengelle

  • 3,5 kg riimisuolattua kinkkua
  • 1,5 dl omenamehutiivistettä
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tl maustepippureita
  • 1 tl neilikoita
  • 1 pieni pala inkivääriä
  • 3 kanelitankoa
  • 1,5 dl juoksevaa hunajaa
  • paprikajauhetta

Mimosasalaatti

  • 5 dl ranskankermaa
  • 225 g majoneesia
  • 1 rkl dijonsinappia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 purkkia hedelmäcocktailia
  • 2 kurkkua
  • 300 g pakasteherneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Pane kinkku ritilälle uunipannun yläpuolelle. Paina lihan paksuimpaan kohtaan lämpömittari. Sekoita kattilassa omenamehutiiviste, vesi ja kaikki muut mausteet, paitsi paprika. Keitä hiljaa 5-10 minuuttia. Siivilöi liemi ja heitä mausteet.

2. Paista kinkkua, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Penslaa 15 minuutin välein omenamehu-mausteliemellä. Penslaa sen jälkeen hunajalla pari kertaa, kun lihamittari on ohittanut 70 astetta. Ripota kerran kinkun päälle paprikajauhetta. Ota kinkku uunista ja anna jäähtyä täysin.

3. Mimosasalaatti: Sekoita ranskankerma, majoneesi ja sinappi keskenään. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kääntele sekaan valutettu hedelmäcocktail. Kuutioi kurkut ja lisää ne sekä herneet salaattiin. Anna vetäytyä viileässä. Tarjoa salaattia viipaloidun kylmän kinkun kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!