Hunajakiiltoiset inkivääriribsit

Sian kylkipaloista veistettyjä ribsejä voi halutessaan maustaa mitä mielikuvituksellisimmilla maustesekoituksilla, mutta tässä yksi vinkki: maustoimme kylkilihat suolan ja inkiväärin seoksella ja karamellisoimme ne lopuksi hunajalla. Nam.

Neljälle

  • 1 kg paksuja sian kylkipaloja luineen
  • 3 tl suolaa
  • 3 tl inkiväärijauhetta
  • 4 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni, jossa on uunipannu, 250 asteeseen. Kuivaa liha, sekoita keskenään suola ja inkivääri ja hiero se lihaan kauttaaltaan.

2. Nosta kylkilihat rasvapuoli alaspäin esilämmitetylle uunipannulle. Älä lisää mitään paistorasvaa, anna kyljen oman rasvan sulaa. Käännä kylkipalat 25-30 minuutin kuluttua, valele pannuun sulavalla rasvalla silloin tällöin paistamisen aikana.

3. Paista kääntämisen jälkeen vielä noin 20 minuuttia ja kaada sitten pannulta pois rasva (älä viemäriin!). Levitä hunaja kyljen lihaisalle puolelle ja karamellisoi uunissa noin 10 minuuttia, valele pari kertaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.