Hunajainen vadelmamalja
Krista valmistaa taatusti herkullisen jälkiruoan. Tätä voi nauttia melkeinpä milloin tahansa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset 4:lle
- 200 g vadelmia
- 2 dl Go Green vispiä
- 1 dl maustamatonta soijajogurttia
- 1 rkl omenamehua
- 1 tl vanilijasokeria
- 4 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl vadelmaviinietikkaa
Koristeluun
- passiohedelmän sisusta
Valmistusohje
Mittaa vadelmat annoskulhojen pohjalle. Vatkaa Go Green vispi kuohkeaksi. Lisää hyvin sekoittaen jogurtti, omenamehu, vanilijasokeri ja hunaja.
Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä. Puristele kuivaksi. Kuumenna etikka ja liuota siihen liivatelehdet.
Kaada seos nauhana vaahtoon. Annostele vaahto vadelmien päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Liota päällyksen liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä. Puristele kuivaksi. Kuumenna neljäsosa vadelmasoseesta ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada nauhana loppuun vadelmasoseeseen ja lusikoi sose annoskulhojen päällimmäiseksi kerrokseksi.
Anna hyytyä vähintään kolme tuntia jääkaapissa. Koristele passiohedelmän sisuksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan