Hunajainen vadelmamalja

Krista valmistaa taatusti herkullisen jälkiruoan. Tätä voi nauttia melkeinpä milloin tahansa.

Ainekset 4:lle

  • 200 g vadelmia
  • 2 dl Go Green vispiä
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 rkl omenamehua
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa

Koristeluun

  • passiohedelmän sisusta

Valmistusohje

Mittaa vadelmat annoskulhojen pohjalle. Vatkaa Go Green vispi kuohkeaksi. Lisää hyvin sekoittaen jogurtti, omenamehu, vanilijasokeri ja hunaja.

Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä. Puristele kuivaksi. Kuumenna etikka ja liuota siihen liivatelehdet.

Kaada seos nauhana vaahtoon. Annostele vaahto vadelmien päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Liota päällyksen liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä. Puristele kuivaksi. Kuumenna neljäsosa vadelmasoseesta ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada nauhana loppuun vadelmasoseeseen ja lusikoi sose annoskulhojen päällimmäiseksi kerrokseksi.

Anna hyytyä vähintään kolme tuntia jääkaapissa. Koristele passiohedelmän sisuksella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.