Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka
Julkaistu
Hunajalla maustettu broileri on yksi myydyimmistä broilerituotteista. Miedon maun vuoksi se on myös lasten suosiossa. Hunajabroileria uunissa on kätevä arkiruoka. Valmista ruoka helposti työpäivän päätteeksi. Voit käyttää tuoreita tai pakastevihanneksia.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g hunajamaustettua broilerin fileesuikaleita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 200 g kasviksia suikaleina (esimerkiksi porkkanaa, lehtikaalia ja punakaalia)
- 2 dl ruokakermaa TAI 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Ota hunajamarinoidut broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista broilerinfileet molemmin puolin nopeasti, jotta saat värin pintaan. Ei tarvitse kypsentää.
- Laita esipaistetut fileet uunivuokaan.
- Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja lisää suikaloidut kasvikset.
- Kääntele hetki kovalla lämmöllä, lisää sitten kerma ja ripaus suolaa. Kiehauta.
- Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes broilerinfileet ovat kypsiä.
- Tarjoa hunajabroilerin seuraksi riisiä tai keitettyjä perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit