Juustoinen broileri-perunalaatikko

juustoinen-broileri-perunavuoka-1-210721_Z726844-large
MTV

Juustoisen broileri-perunalaatikon voit valmistaa jo edellisiltana valmiiksi ja lämmittää ennen tarjoilua. Tuunaile rohkeasti oman makusi mukaan lisäämällä erilaisia mausteita, yrttejä, juustoja ja kasviksia

Ainekset

  • 1,5 kg kiinteitä perunoita
  • 400 g broilerinfileetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä maun mukaan
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1-2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 150-175 g juustoraastetta
  • 2-3 tomaattia

Valmistusohje

Juustoinen broileri-perunalaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa broilerinfilee suikaleiksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla tai kattilassa. Lisää pannulle broilerinfileesuikaleet ja kääntele kunnes ovat saaneet kauniin värin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää perunaviipaleet ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes perunat ovat hieman läpikuultavia. Lisää kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet, kuohukerma, rosmariini ja suola. Kiehauta. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  4. Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja perunat tuntuvat kypsiltä.
  5. Tarjoa raikkaan salaatin tai raasteen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.