Juustoinen broileri-perunalaatikko
Julkaistu
Juustoisen broileri-perunalaatikon voit valmistaa jo edellisiltana valmiiksi ja lämmittää ennen tarjoilua. Tuunaile rohkeasti oman makusi mukaan lisäämällä erilaisia mausteita, yrttejä, juustoja ja kasviksia
Ainekset
- 1,5 kg kiinteitä perunoita
- 400 g broilerinfileetä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä maun mukaan
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 4 dl kuohukermaa
- 1-2 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 150-175 g juustoraastetta
- 2-3 tomaattia
Valmistusohje
Juustoinen broileri-perunalaatikko valmistuu näin:
- Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa broilerinfilee suikaleiksi.
- Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla tai kattilassa. Lisää pannulle broilerinfileesuikaleet ja kääntele kunnes ovat saaneet kauniin värin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää perunaviipaleet ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes perunat ovat hieman läpikuultavia. Lisää kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet, kuohukerma, rosmariini ja suola. Kiehauta. Sekoita joukkoon juustoraaste.
- Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja perunat tuntuvat kypsiltä.
- Tarjoa raikkaan salaatin tai raasteen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan