Hummerikastike ja -keitto
Hummerikastike ja hummerikeitto valmistetaan tasan samalla tavalla, kastiketta on vain keitetty enemmän kokoon. Tästä reseptistä saat kastiketta neljälle hengelle. Jos haluat keittoa, lisäät vain kalalientä tai kermaa niin paljon kuin haluat, 4 dl riittää keitoksi 4 hengelle. Sekä keiton että kastikkeen tulee olla hyvin pippurilla maustettuja, mutta käytä suolaa varovasti. Hummerikeitto kannattaa tarjoilla pieninä annoksina lämpimistä keittokulhoista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 3-4 elävää hummeria
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
- 1 porkkana
- 20 g juuriselleriä
- 1 keltasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 cl konjakkia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 dl tomaattimurskaa
- suolaa
- mustapippuria
- 1 maustemitta cayennepippuria
- 3 dl kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Pese hummerit hyvin. Pistä niitä päähän, niin että ne kuolevat. Halkaise ne ja murskaa sakset. Poista maha ja suolet, mutta säästä vihreä osa, joka oikeastaan on hummerin maksa ja löytyy panssarista. Paloittele hummerinpyrstöt kuorineen isoiksi paloiksi. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Sekoita vihreä maksa suuruksen kanssa.
2. Kuutioi porkkana ja selleri. Hienonna sipuli. Kuumenna öljyä kattilassa. Lisää hummerinpalat ja sakset. Anna niiden hikoilla kunnes ne saavat punaisen värinsä. Lisää konjakki ja liekitä. Lisää tomaattipyree, vihanneskuutiot, valkosipuli ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Lisää kalaliemi ja valkoviini. Laita kansi päälle ja keitä n. 15 minuuttia.
3. Nosta hummerit kattilasta, irrota kaikki lihat ja paloittele. Laita lihat kulhoon ja pidä lämpimänä. Murskaa kuorenosat ja laita takaisin liemeen. Keitä korkeintaan 20 minuuttia. Siivilöi ja keitä hieman kokoon. Lisää suurusta samalla sekoittaen, kunnes saat toivotun paksuisen kastikkeen. Keitä vielä muutama minuutti. Mausta varoen suolalla sekä mustapippurilla, cayennepippurilla ja sitruunamehulla. Kaada kastike hummerinlihojen päälle. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti