Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hummerikastike ja -keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 3-4 elävää hummeria
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 cl konjakkia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 dl tomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Pese hummerit hyvin. Pistä niitä päähän, niin että ne kuolevat. Halkaise ne ja murskaa sakset. Poista maha ja suolet, mutta säästä vihreä osa, joka oikeastaan on hummerin maksa ja löytyy panssarista. Paloittele hummerinpyrstöt kuorineen isoiksi paloiksi. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Sekoita vihreä maksa suuruksen kanssa.

2. Kuutioi porkkana ja selleri. Hienonna sipuli. Kuumenna öljyä kattilassa. Lisää hummerinpalat ja sakset. Anna niiden hikoilla kunnes ne saavat punaisen värinsä. Lisää konjakki ja liekitä. Lisää tomaattipyree, vihanneskuutiot, valkosipuli ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Lisää kalaliemi ja valkoviini. Laita kansi päälle ja keitä n. 15 minuuttia.

Hummerikastike ja hummerikeitto valmistetaan tasan samalla tavalla, kastiketta on vain keitetty enemmän kokoon. Tästä reseptistä saat kastiketta neljälle hengelle. Jos haluat keittoa, lisäät vain kalalientä tai kermaa niin paljon kuin haluat, 4 dl riittää keitoksi 4 hengelle. Sekä keiton että kastikkeen tulee olla hyvin pippurilla maustettuja, mutta käytä suolaa varovasti. Hummerikeitto kannattaa tarjoilla pieninä annoksina lämpimistä keittokulhoista.

3. Nosta hummerit kattilasta, irrota kaikki lihat ja paloittele. Laita lihat kulhoon ja pidä lämpimänä. Murskaa kuorenosat ja laita takaisin liemeen. Keitä korkeintaan 20 minuuttia. Siivilöi ja keitä hieman kokoon. Lisää suurusta samalla sekoittaen, kunnes saat toivotun paksuisen kastikkeen. Keitä vielä muutama minuutti. Mausta varoen suolalla sekä mustapippurilla, cayennepippurilla ja sitruunamehulla. Kaada kastike hummerinlihojen päälle. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Sieni-broilerikeittoVihanneslasagne sienilläPaahdettu paprikakeittoRanskalainen vasikkamuhennosYrttipaistettu hirvifileeVegetaarinen gourmetlasagne
ÄyriäiskeittoKeitotKastikkeet ja dipitKananmunatonYstävänpäiväGoGreenAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Hummerikastike ja -keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tom yam goong