Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Höyrytettyä turskaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 4 isoa turskapalaa, à 150 g
  • 1 rkl suolaa
  • 4 porkkanaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 2 munaa
  • 150 g voita munahakkelukseen
  • persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Suolaa turskapalat molemmin puolin ja anna niiden vetäytyä jääkaapissa runsas tunti.

2. Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi, viistoiksi paloiksi. Pane porkkanat kattilaan ja lisää vettä, kunnes palat ovat puoliksi veden peitossa. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää voinokare, petiä voipaperilla ja keitä ilman kantta, kunnes kaikki vesi on haihtunut. Näin porkkanoissa säilyy maku, ja ne ovat juuri sopivan pehmeitä.

3. Keitä munia 10 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori munat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sulata voi ja sekoita munahakkelukseen. Pidä seos lämpimänä tarjoiluun saakka.

4. Pane lautanen ylösalaisin kattilan pohjalle ja aseta turskapalat lautasen päälle. Lisää tilkka vettä ja höyrytä kala kypsäksi. Pidä kansi suljettuna, mutta varmista, ettei vesi kiehu liian voimakkaasti. Kala valmistuu 8-10 minuutissa. Höyrykypsennyksen tulee olla riittävän hellävaraista, jotta aromit eivät häviä. Tarjoa heti persiljan, porkkanoiden ja munavoin kera.

Lisää aiheesta:

Keitettyä turskaa maksan ja mädin kanssaKeitettyä haukea munakastikkeen keraKäristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen keraLammasta tillikastikkeessaLipeäkala valkokastikkeen, hernepyreen ja sinapin keraVanhanajan kanaa
Höyrytetty kalaGluteenitonPääruoatKalaruoka

Kevyt suolaus pari tuntia ennen höyryttämistä tekee kalan lihasta kiinteää ja läpikuultavaa. Kalapalat ovat kypsiä, kun niiden sisälämpötila on 55-58 astetta. Tarjoa lisänä voissa keitettyjä porkkanoita, munahakkelusta ja voisulaa. Maun ja ulkonäön kruunaa ripaus persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Höyrytetty kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Höyrytettyä limelohta ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä lohta hollandaise

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Artisokalla ja fetalla täytetyt kuharullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä kuhaa ja parsaa