Höyrytettyä turskaa
Kevyt suolaus pari tuntia ennen höyryttämistä tekee kalan lihasta kiinteää ja läpikuultavaa. Kalapalat ovat kypsiä, kun niiden sisälämpötila on 55-58 astetta. Tarjoa lisänä voissa keitettyjä porkkanoita, munahakkelusta ja voisulaa. Maun ja ulkonäön kruunaa ripaus persiljaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 isoa turskapalaa, à 150 g
- 1 rkl suolaa
- 4 porkkanaa
- suolaa ja pippuria
- 1 tl sokeria
- 2 rkl voita
- 2 munaa
- 150 g voita munahakkelukseen
- persiljaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Suolaa turskapalat molemmin puolin ja anna niiden vetäytyä jääkaapissa runsas tunti.
2. Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi, viistoiksi paloiksi. Pane porkkanat kattilaan ja lisää vettä, kunnes palat ovat puoliksi veden peitossa. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää voinokare, petiä voipaperilla ja keitä ilman kantta, kunnes kaikki vesi on haihtunut. Näin porkkanoissa säilyy maku, ja ne ovat juuri sopivan pehmeitä.
3. Keitä munia 10 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori munat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sulata voi ja sekoita munahakkelukseen. Pidä seos lämpimänä tarjoiluun saakka.
4. Pane lautanen ylösalaisin kattilan pohjalle ja aseta turskapalat lautasen päälle. Lisää tilkka vettä ja höyrytä kala kypsäksi. Pidä kansi suljettuna, mutta varmista, ettei vesi kiehu liian voimakkaasti. Kala valmistuu 8-10 minuutissa. Höyrykypsennyksen tulee olla riittävän hellävaraista, jotta aromit eivät häviä. Tarjoa heti persiljan, porkkanoiden ja munavoin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut