Höyrytettyä turskaa

Kevyt suolaus pari tuntia ennen höyryttämistä tekee kalan lihasta kiinteää ja läpikuultavaa. Kalapalat ovat kypsiä, kun niiden sisälämpötila on 55-58 astetta. Tarjoa lisänä voissa keitettyjä porkkanoita, munahakkelusta ja voisulaa. Maun ja ulkonäön kruunaa ripaus persiljaa.

4 annosta

  • 4 isoa turskapalaa, à 150 g
  • 1 rkl suolaa
  • 4 porkkanaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 2 munaa
  • 150 g voita munahakkelukseen
  • persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Suolaa turskapalat molemmin puolin ja anna niiden vetäytyä jääkaapissa runsas tunti.

2. Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi, viistoiksi paloiksi. Pane porkkanat kattilaan ja lisää vettä, kunnes palat ovat puoliksi veden peitossa. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää voinokare, petiä voipaperilla ja keitä ilman kantta, kunnes kaikki vesi on haihtunut. Näin porkkanoissa säilyy maku, ja ne ovat juuri sopivan pehmeitä.

3. Keitä munia 10 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori munat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sulata voi ja sekoita munahakkelukseen. Pidä seos lämpimänä tarjoiluun saakka.

4. Pane lautanen ylösalaisin kattilan pohjalle ja aseta turskapalat lautasen päälle. Lisää tilkka vettä ja höyrytä kala kypsäksi. Pidä kansi suljettuna, mutta varmista, ettei vesi kiehu liian voimakkaasti. Kala valmistuu 8-10 minuutissa. Höyrykypsennyksen tulee olla riittävän hellävaraista, jotta aromit eivät häviä. Tarjoa heti persiljan, porkkanoiden ja munavoin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!