Höyrytettyä lohta hollandaise
Höyryttämällä saat helposti maukasta ja kevyttä ruokaa. Lohi on omiaan tähän reseptiin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 700 g lohifileetä
- suolaa
- 5 rkl sitruunamehua
- 3 kananmunan keltuaista
- 100 g voita
- kiinteämaltoisia perunoita
- kukkakaalia ja parsakaalia
Valmistusohje
Leikkaa lohi annospaloiksi ja mausta ne kevyesti suolalla. Kypsennä höyryttäen höyrykääreessä, -uunissa tai tilkassa kalalientä kattilassa tai pannulla kannen alla.
Uunissa höyrykääreessä kypsennettynä, lämmitä uuni noin 150 asteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.
Vatkaa keltuaiset sitruunamehun joukkoon ja lämmitä miedolla lämmöllä, mieluiten vesihauteessa, koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes keltuainen on kypsää eikä enää maistu. Vatkaa pehmeä voi kastikkeen sekaan ja tarjoile se heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje