Höyrytettyä lohta hollandaise

Höyryttämällä saat helposti maukasta ja kevyttä ruokaa. Lohi on omiaan tähän reseptiin.

Ainekset

  • 700 g lohifileetä
  • suolaa
  • 5 rkl sitruunamehua
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 100 g voita
  • kiinteämaltoisia perunoita
  • kukkakaalia ja parsakaalia

Valmistusohje

Leikkaa lohi annospaloiksi ja mausta ne kevyesti suolalla. Kypsennä höyryttäen höyrykääreessä, -uunissa tai tilkassa kalalientä kattilassa tai pannulla kannen alla.

Uunissa höyrykääreessä kypsennettynä, lämmitä uuni noin 150 asteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.

Vatkaa keltuaiset sitruunamehun joukkoon ja lämmitä miedolla lämmöllä, mieluiten vesihauteessa, koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes keltuainen on kypsää eikä enää maistu. Vatkaa pehmeä voi kastikkeen sekaan ja tarjoile se heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja