Höyrytettyä kuhaa ja parsaa
Sami Garam valmistaa kuhaa ja parsaa höyryuunissa. Koko komeuden kruunaa sitruunalla maustettu tilli-voikastike.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 600 g kuhafileetä
- 1 nippu vihreää parsaa
- suolaa
- 4 rkl sitruunamehua
- 2 keltuaista
- 50 g voita
- nippu tilliä
- perunoita
Valmistusohje
Poista kuhasta ruodot ja mausta se suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan ja käännä ne rulliksi. Kuori parsatangot ja leikkaa ne puoliksi. Nosta kalat ja parsat höyrytysastiaan ja kypsennä noin viisi minuuttia. Anna vetäytyä vielä tovi.
Erottele keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon ja mausta sitruunamehulla. Kypsennä vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes keltuaisen maku ei enää tunnu. Vatkaa kastikkeeseen reilusti voita ja mausta silputulla tillillä.
Tarjoa annos keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan