Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Höyrytettyä kuhaa ja parsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam valmistaa kuhaa ja parsaa höyryuunissa. Koko komeuden kruunaa sitruunalla maustettu tilli-voikastike.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 600 g kuhafileetä
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • suolaa
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2 keltuaista
  • 50 g voita
  • nippu tilliä
  • perunoita

Valmistusohje

Poista kuhasta ruodot ja mausta se suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan ja käännä ne rulliksi. Kuori parsatangot ja leikkaa ne puoliksi. Nosta kalat ja parsat höyrytysastiaan ja kypsennä noin viisi minuuttia. Anna vetäytyä vielä tovi.

Erottele keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon ja mausta sitruunamehulla. Kypsennä vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes keltuaisen maku ei enää tunnu. Vatkaa kastikkeeseen reilusti voita ja mausta silputulla tillillä.

Tarjoa annos keitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Parsa-palsternakkakeittoGratinoitua lohta ja kuhaaHaudutettua lohta purjopedilläHaudutettua seitä purjopedilläMerilohinyytitKuharullat
Höyrytetty kalaGluteenitonParsaviikotVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Höyrytetty kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Höyrytettyä limelohta ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä lohta hollandaise

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Artisokalla ja fetalla täytetyt kuharullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä kuhaa ja parsaa