Sami Garam valmistaa kuhaa ja parsaa höyryuunissa. Koko komeuden kruunaa sitruunalla maustettu tilli-voikastike.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 600 g kuhafileetä
- 1 nippu vihreää parsaa
- suolaa
- 4 rkl sitruunamehua
- 2 keltuaista
- 50 g voita
- nippu tilliä
- perunoita
Valmistusohje
Poista kuhasta ruodot ja mausta se suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan ja käännä ne rulliksi. Kuori parsatangot ja leikkaa ne puoliksi. Nosta kalat ja parsat höyrytysastiaan ja kypsennä noin viisi minuuttia. Anna vetäytyä vielä tovi.
Erottele keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon ja mausta sitruunamehulla. Kypsennä vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes keltuaisen maku ei enää tunnu. Vatkaa kastikkeeseen reilusti voita ja mausta silputulla tillillä.
Tarjoa annos keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.