Höyryomenat

Helppo ja nopea, mikroaaltouunissa valmistuva jälkiruoka ovat höyrykääreessä kypsennetyt omenat. Pehmeäksi kypsytetyt omenat maustetaan vaahterasiirapilla, mantelimassalla ja kanelilla.

Raaka-aineet

  • 2-3 omenaa
  • mantelimassaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • kanelia

Valmistusohje

Kuori omenat ja poista siemenkota. Lohko omenat kolmeen tai neljään lohkoon, omenan koosta riippuen ja laita lohkot höyrykääreeseen. Lisää omenoiden päälle vaahterasiirappia sekä kanelia ja nosta nokare mantelimassaa jokaiselle lohkolle.

Aseta kääre mikroon ja kuumenna täydellä teholla kolme minuuttia. Tarkista kypsyys. Omenoiden tulee pysyä lohkon muodossa ja olla pehmeitä.

Tarjolle vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat