Sitruunaomenat toffeekastikkeella

Oikein hyvää!

Neljälle

  • 4 isoa, vihreää omenaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 50 g jauhettuja manteleita

Kastike

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mantelijauhe ja sitruunankuori. Poista omenista kodat mutta jätä pohjat ehjiksi. Täytä ne manteliseoksella ja laita uunivuokaan.

2. Laita vuoka uunin keskitasolle, paista kunnes omenat ovat sopivan pehmeitä.

3. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen ilman kantta kunnes kastike sakenee. Kaada kastike omenoille niiden tullessa uunista, tarjoile lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!