Sitruunaomenat toffeekastikkeella
Oikein hyvää!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa, vihreää omenaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 50 g jauhettuja manteleita
Kastike
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 dl siirappia
- 1 rkl voita
- 1 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mantelijauhe ja sitruunankuori. Poista omenista kodat mutta jätä pohjat ehjiksi. Täytä ne manteliseoksella ja laita uunivuokaan.
2. Laita vuoka uunin keskitasolle, paista kunnes omenat ovat sopivan pehmeitä.
3. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen ilman kantta kunnes kastike sakenee. Kaada kastike omenoille niiden tullessa uunista, tarjoile lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta