Hunajaomenat mantelilla
Julkaistu
Syksyn maukkain jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 4 isoa omenaa
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- noin ¾ dl hienonnettuja manteleita
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenoista kodat, mutta jätä pohja ehjäksi. Sekoita manteli ja kardemumma, täytä omenat seoksella, viimeistele kolot hunajalla.
2. Laita omenat uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla kunnes ne ovat pehmeitä. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti