Höyrykeitetty rakuunabroileri

Tämä lihan valmistustapa ns. breseeraus, on tietenkin ranskasta kotoisin. Liha kypsytetään kuumassa höyryssä, joka kiertää padassa tai pannussa. Muodostuva hyvä liemi on käyttökelpoista maunantajana esim. keitoissa ja kastikkeissa. Rakuunakanan voi tarjota kuumana tai kylmänä.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • ½ ruukkua tuoretta rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Irrota broilerista siivet ja reisikoivet, jotta se mahtuu paremmin pataan. Työnnä tuoretta rakuunaa broilerin rintaan ja reisiin nahan alle.

2. Kaada pataan sentin korkeudelta vettä ja laita pohjalle muutama rakuunanoksa, suola ja öljy. Pane broileri pataan ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Sulje kansi tiiviisti, alenna lämpöä ja anna padan poreilla hiljaa 40 minuuttia tai kunnes kana on läpikypsä. Tarkista kypsyys pistämällä linnun paksuimpaan kohtaan, lihanesteen pitää olla täysin kirkasta, ei lainkaan rosaan vivahtavaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.