Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Höyrykeitetty rakuunabroileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • ½ ruukkua tuoretta rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Irrota broilerista siivet ja reisikoivet, jotta se mahtuu paremmin pataan. Työnnä tuoretta rakuunaa broilerin rintaan ja reisiin nahan alle.

2. Kaada pataan sentin korkeudelta vettä ja laita pohjalle muutama rakuunanoksa, suola ja öljy. Pane broileri pataan ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Sulje kansi tiiviisti, alenna lämpöä ja anna padan poreilla hiljaa 40 minuuttia tai kunnes kana on läpikypsä. Tarkista kypsyys pistämällä linnun paksuimpaan kohtaan, lihanesteen pitää olla täysin kirkasta, ei lainkaan rosaan vivahtavaa.

Tämä lihan valmistustapa ns. breseeraus, on tietenkin ranskasta kotoisin. Liha kypsytetään kuumassa höyryssä, joka kiertää padassa tai pannussa. Muodostuva hyvä liemi on käyttökelpoista maunantajana esim. keitoissa ja kastikkeissa. Rakuunakanan voi tarjota kuumana tai kylmänä.

Lisää aiheesta:

Bressen kanaKanaa savipadassaBroileria paistopussissa persiljan ja sitruunan keraHaudutettua kanaa ja vihanneksiaChilibroileriRosmariinibroileri uunissa
BroileriKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi