Hovimestarin perunasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678760/landscape16_9/515/290/1e35a7ce362f88199b833ff632204858/tq/893707-4422.jpg)
Perunasalaatti on yksi monista, maukkaista salaateista. Tämän tulee maustua kylmässä ennen tarjoilua, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen juhlia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g kuoriperunoita
- 1 punasipuli
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 pieni nippu persiljaa
- 1 rkl viinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi selleri ohuesti. Hienonna persilja.
2. Jäähdytä perunat niin että voit kuoria ja viipaloida ne. Sekoita 1 rkl viinietikkaa, hieman suolaa ja vastajauhettua valkopippuria, ja lisää lopuksi öljy.
3. Laita perunat, sipulit, sellerit ja persilja kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita varoen. Anna salaatin jäähtyä ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Tarjoile perinteisesti paahtopaistin kera tai jonkin muun keitetyn tai savustetun lihan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka